Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakve brojke

Griezmannov preporod: Od početka godine zabio više nego cijele prošle sezone

Ostalo je šest kola do kraja prvenstva, a Barcelona ima priliku zasjesti na prvo mjesto La Lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 32. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na gostovanju kod Villarreala slavila s 2:1 te se bodovno izjednačila s Real Madridom na drugom mjestu prvenstvene ljestvice.

Važna tri boda u preokretu katalonske momčadi donio je Antoine Griezmann, koji je sjajnim brojkama u 2021. godini, barem za sada, utišao brojne kritičare.

Otkako je nizozemski stručnjak Ronald Koeman sjeo na klupu Barcelone i promijenio formaciju u 3-5-2, francuski se napadač preporodio. Vrlo se dobro snašao u novoj formaciji, gdje ima veću slobodu kretanja, što dokazuju i njegove brojke.

Nevjerojatne brojke u ovoj godini

U ovoj godini francuski je napadač za sada postigao 13 golova i dodao 9 asistencija, čime je već sada nadmašio svoj učinak iz prve sezone u dresu katalonske momčadi. Još zanimljivije zvuči podatak kako je od 18 golova cijele sezone, čak 13 zabio od početka ove godine. 

Iako mu se često prigovara za hladnokrvnost, ne može se osporiti snažan karakter francuskog napadača. Nakon što ga je Koeman zamijenio u poluvremenu utakmice protiv madridskog Reala, Griezmann je zaradio povjerenje trenera na najbolji mogući način.

gol expired UEFA pokrenula istragu protiv Ibrahmovića: Prijeti mu izbacivanje iz nogometa divider

U sljedeće tri utakmice zabio je četiri pogotka i svima dokazao kako je zaslužio biti u prvom sastavu. Do kraja prvenstva ostalo je još šest utakmica, a za titulu prvaka bori se sa svojim bivšim klubom, madridskim Atleticom, kojemu se želi osvetiti za poraz u Superkupu.

Unatoč tome što je postigao pogodak , Atletico je na kraju bio uspješniji i osvojio trofej. Sada ima priliku za osvetu i novi trofej u svojoj riznici.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider