Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brojač novca uživo

Brekalov transfer iz Fiorentine u Hajduk već su platili - navijači Hajduka

Josip Brekalo postao je novi igrač Hajduka.

Lukša Jakobušić, Josip Brekalo i Mindaugas Nikoličius (Foto: Robert Matić / hajduk.hr)

Senzacionalni transfer Josipa Brekala u Hajduk i dalje je vruća tema o kojoj bruje svi u hrvatskom (klupskom) nogometu.

Čak i sada kada je sve riješeno i kada se Brekalo u HNL vraća ne u Dinamo, nego u dresu Hajduka, financijski detalji cijelog posla i dalje zanimaju nogometnu javnost.

Brekalo će koštati Hajduk oko 500.000 eura

Splićani će za posudbu platiti Fiorentini 100.000 eura, a Brekalo će od Hajduka do ljeta dobiti još oko 400.000 eura. Dakle, ukupni Hajdukov trošak u ovom poslu trebao bi iznositi oko pola milijuna eura, što je znatno manje u odnosu na cifre kojima se baratalo u vezi s Brekalovim mogućim transferom u Dinamo.

Za Hajduk je najbolja spoznaja u cijeloj ovoj priči to što je novac za Brekala već pribavio, i to od vlastitih navijača.

Naime, na službenoj stranici Hajduka može se pratiti brojač članova i brojač novca koji se slijeva na račun kluba od članarina.

U ovom trenutku Majstor s mora ima nevjerojatne 84.000 navijača s plaćenom članarinom za 2024. godinu, a oni su do trenutka objave ovog teksta uplatili klubu 1.337.126 eura. Iznos je to koji neprestano raste i povećava se sa svakom novom uplatom (članarina za odrasle iznosi 20 eura, a za maloljetne i starije od 65 godina 10 eura), a što je za Hajduk najvažnije - i debelo premašuje svotu koja je bila potrebna da se zaključi veliki posao s Brekalom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider