Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novac nije prioritet

Brekalo na putu u Dinamo: Bliže Dalićevim očima, Pjaca i Pašalić jasan putokaz

Činjenica je da je Josip Brekalo blizu povratka u Dinamo, no priča još nije zaključena jer Fiorentina ima neka nerazjašnjenja pitanja…

Josi Brekalo i Zlatko Dalić (Foto: Matija Djanjesic / CROPIX)

Iz različitih izvora jučer su nam stizale informacija da je Josip Brekalo sve dogovorio s Dinamom i da je praktički pred potpisom. No iskustvo nam govori: dok nije potpisano, ništa nije sigurno.

Ivan Leko Ivan Leko pronašao novi posao: Preuzeo klub koji su vodile Hajdukove legende i Vlatko Marković divider

Nije upitno da je priča vruća, no čini se da ipak još nije došlo do usijanja. I različiti talijanski mediji složni su da je Brekalu došao kraj u Fiorentini i da će uskoro prijeći u Dinamo.

"Hrvatski 25-godišnji krilni napadač našao se na nišanu zagrebačkog kluba", piše Calciomercato i prenosi izjavu trenera Dinama Sergeja Jakirovića.

Brekalo na putu u Dinamo

"Ne želim skrivati, on je igrač koji mi se sviđa. Pregovaramo s Fiorentinom, želimo se dogovoriti. Dečko jedva čeka igrati s nama, vidjet ćemo što možemo učiniti", piše specijalizirani talijanski portal za nogometne transfere.

"Naše mišljenje. Čini se da su odnosi Brekala i Fiorentine na najnižem nivou. Trener Viola Brekala je štedljivo koristio tijekom cijele sezone: pomislite samo da ga je u posljednjih devet ligaških utakmica čak osam puta ostavio na klupi. Razlaz već u siječnju, dakle, više je nego vjerojatan: preostalo je još samo pronaći dogovor na ekonomskoj razini, što svakako nije malen detalj", upozorava Calciomercato.

Jusuf Gazibegović i Edward Chilufya Dinamo opet oklijeva, a ima dobru šansu: Pojačanje na dlanu, Modri moraju hitro reagirati divider

Gazzetta dello Sport u današnjem izdanju također piše da je sasvim izgledno da će Brekalo napustiti Fiorentinu i prijeći u Dinamu. Brekalo je spomenut u kontekstu teksta koji se odnosio na interes Fiorentine za Bolognina krilnog napadača Jespera Karlssona.

Fiorentina ima problema

Kako je Brekalo dovođen u svezu s Bolognom, moglo bi se pomisliti da Viole namjeravaju hrvatskog ofenzivca uključiti u taj posao, no Gazzetta piše da Fiorentina nudi Bologni Jonathana Ikonea.

Čini se da od toga neće biti ništa. Bolognin sportski direktor Marco Di Vaio jasno i glasno poručuje: "Karlsson se ne miče iz Bologne."

Gazzetta dodaje da je zimski prijelazni rok tek počeo i da je do kraja ipak sve moguće. E, sad, kako će sve to utjecati na dogovor Fiorentine i Dinama, tek treba vidjeti, no prilično je jasno da bi se priča mogla odužiti, posebice jer trener Viola Vincenza Italiano nema preširok kadar, a trenutačno mu nedostaju neki igrači, što zbog ozljeda, a što zbog odlaska na Afrički kup nacija.

Jedina dva krila koja ima u ovom trenutku su Ikone i Brekalo, a oni su na izlaznim vratim, no teško da će prijeći prag dok Fiorentina ne riješi goruća kadrovska pitanja.

Financije nisu u prvom planu

S obzirom na to da i naše informacije iz izvora bliskih igraču govore kako se Brekalo doista želi vratiti u Dinamo i da mu financijski aspekt, odnosno visina plaće nije ključan detalj, a da mu je osjetno važnije da konačno dobije punu minutažu i vrati se formu, sve kako bi povećao šanse da se nađe u kadru izbornika Dalića za predstojeći Euro, može se zaključiti da je Brekalov dolazak u Dinamo prilično izgledan.

Ostaje otvorenim po kojem će se modelu realizirati i kada točno. Tu bi moglo biti još peripetija, no ako Brekalo dođe do kraja zimskog roka, trebao bi biti veliko pojačanje za Modre u utrci s Hajdukom i Rijekom za naslov prvaka. Brekalo možda nije uspio u Italiji, no još uvijek je marka u okvirima HNL-a. Dinamu nedostaje takav tip igrača, a Brekalo bi dobio šansu da oživi karijeru.

Pjaca i Pašalić jasan putokaz

Primjer Marka Pjace i još nekih mlađih igrača koji su došli iz Njemačke govori da je velika prednosti igrati u Hrvatskoj i biti na oku izbornika. Da je Pjaca ostao u Italiji, jako teško bi izborio povratak u redove Vatrenih. Iako ima drukčiju priču, slično vrijedi i za Marca Pašalića. Da je ostao u Njemačkoj, tko zna što bi bilo s njim.

Poziv u reprezentaciju mogao bi samo sanjati. Brekalu je to jasan primjer. U inozemstvu je već dovoljno zaradio da m novac nije prioritet. Uostalom, ako oživi karijeru u Dinamu i bude igrao za reprezentaciju, sve će dobro naplatiti barem još jednim dobrim inozemnim ugovorom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider