Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dotaknuo se i Neymara

"Pravi" Ronaldo bocnuo Messija i Ronalda: "U moje vrijeme bilo je teže"

Ronaldo Nazario de Lima podijelio je svoje mišljenje o dominaciji Messija i Ronalda, Neymarovom rekordnom transferu i Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ronaldo i Ronaldinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi već 10 godina dominiraju izborima za najboljeg igrača svijeta, a često se u šali kaže da je zadnji čovjek koji je osvojio Zlatnu loptu bio Ricardo Kaka. Na dominaciju ovog dvojca u razgovoru za Bild osvrnuo se Ronaldo Nazario de Lima, brazilska legenda koju se kolokvijalno često naziva ''pravim Ronaldom''.

Ronaldo, osvajač dvije Zlatne lopte i tri FIFA-ine nagrade za najboljeg nogometaša svijeta, smatra da je u njegovo vrijeme bila veća gužva u izborima za najboljeg nogometaša svijeta.

''Ne želim omalovažavati uspjehe Ronalda i Messija, ali u mojoj generaciji konkurencija je bila puno veća. Imali ste Zinedinea Zidanea, Rivalda, Luisa Figa, mene, kasnije i Ronaldinha. Bila je to generacija u kojoj je bilo puno teže biti najbolji'', rekao je Ronaldo.

Današnji ambasador Real Madrida dotaknuo se i odlaska Neymara u Barcelonu. Ronaldo je također svojedobno napustio Kataloniju i otišao u Inter, a nedavno je javno kritizirao Barcelonu i njihov odnos prema brazilskim nogometašima.

''Ne znam što se događalo u pozadini transfera, možda je postojao problem s upravom kluba, baš kao u mom slučaju. Neymarov odlazak ima mnogo paralela s mojim odlaskom 1997. godine. Otišao sam u Inter kada je talijanska liga bila mnogo jača nego francuska danas'', rekao je Ronaldo.

Otkrio je i koga vidi kao favorita Svjetskog prvenstva u Rusiji. U najužem krugu favorita vidi i svoj Brazil koji je dominantno prošao kroz južnoameričke kvalifikacije.

''Brazil je opet jak. Otkad je stigao novi izbornik Tite, postoji određeni plan igre kojeg se momčad drži. Napredak se jasno vidi, momčad je kompaktna, motivirana i igra brzo. Selecao je vratio poštovanje i opet igra odličan nogomet. Njemačka je prva na ljestvici FIFA-e i samim time je prvi favorit. Iza njih dolaze Španjolska i Brazil'', rekao je dvostruki svjetski prvak Ronaldo koji je s Brazilom osvojio Mundijale 1994. i 2002. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider