Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko je u pravu?

Ronaldo napao Barcelonu: ''Učinili su to i Romariju i Ronaldinhu''

Legendarni Ronaldo javno je kritizirao Barcelonu zbog odnosa prema brazilskim nogometašima.

Ronaldo u Barceloni 1996. (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ima neka tajna veza između najboljih brazilskih nogometaša posljednjih 20-ak godina i Barcelone. Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Dani Alves, Neymar i ostali nosili su dres Blaugrane u kojem su oduševljavali nogometni svijet. No ta veza ima i tamniju stranu, tvrdi legendarni Il Phenomeno.

Ronaldo je odigrao za Barcu samo jednu sezonu, no većina će istaknuti, baš kao i on sam, kako je to bila najbolja sezona u njegovoj bogatoj karijeri. Nakon te sezone 1996./1997. proglašen je FIFA-inim igračem godine, no za velik je novac ipak otišao u tada moćni i bogati Inter.

Zapelo je na novom ugovoru i Barca je na iznenađenje mnogih prodala ovog 20-godišnjaka, već tada najboljeg igrača svijeta. Kasnije je četiri godine nosio dres Real Madrida i kaže kako osjeća veću povezanost s Madriđanima.

''Osjećam se povezanijim s Madridom i više sam ih zahvalan iako sam najbolju sezonu u karijeri odigrao u Barci. Na kraju moje ere u Barceloni postalo je ružno, nešto slično kao i s Neymarom'', rekao je Ronaldo Esporte Interativo.

Podsjetimo, Romario je napustio Barcelonu nakon sezone i pol nakon svađe s Johanom Cruyffom, dok je Ronaldinho otišao kada mu je forma počela opadati, kažu zbog nesportskog načina života  i skandala s navodnom zabavom u apartmanu s maloljetnicama.

''Čelnici Barcelone to su napravili i Romariju, a onda se isto dogodilo s Ronaldinhom'', rekao je Brazilac te na kraju poručio:

''Usprkos svemu, Barcelona je veličanstven grad i veličanstven klub.''

Dok su Brazilci imali smo loše riječi za ljude iz kluba nakon odlaska s Camp Noua, iz Barce su uvijek tvrdili kako nisu htjeli popustiti pritiscima svojih zvijezda koje su konstantno tražile povećanja svojih plaća, koja su nekad bila i astronomska.

I oni će priznati kako je jedina iznimka, kada su išli protiv vlastite filozofije kako nitko nije veći od kluba, bila u slučaju Lionela Messija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider