Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kaos na terenu

Pogledajte urnebesnu utakmicu u Brazilu: Tu se ne zna tko s kim igra

U Brazilu očito nije problem ako se dvije momčadi baš i ne razlikuju na terenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koncept dresova postoji da bi se momčadi na terenu lakše raspoznavale, ali i radi boljeg doživljaja za gledatelje na tribinama i pred malim ekranima. Posebno je bitno da dresovi budu što različitiji, a takva praksa automatski isključuje dvije iste ili vrlo slične boje.

Stoga je nejasno zašto su se momčadi Sport Recifea i Atletico Paranaensea na utakmici brazilske Serije A pojavili u gotovo identičnim dresovima. Obje momčadi pojavile su se u crnim hlačama i čarapama, a dresovi su bili gotovo isti: Sport Recife izabrao je crvene dresove, dok je Atletico došao u narančastima.

Susret ove momčadi izgleda vrlo zbunjujuće za gledatelje, a jedini koji se jasno razlikuju na terenu su vratari i suci u plavim dresovima.

Momčadi nerijetko moraju mijenjati dresove ili ih posuditi od protivnika ako nisu dovoljno različiti, a nekoliko primjera dogodilo se i ove sezone.

Fifa je uoči kvalifikacijske utakmice Engleske i Škotske zabranila Engleskoj bijele dresove samo zato što Škoti na svojim tradicionalnim plavim dresovima imaju bijele rukave, dok je Napoli morao mijenjati svoje bijelo-plave dresove uoči utakmice Lige prvaka s Realom.

Ako se svejedno dogodi zabuna i momčadi zaborave dresove ili ponesu krive, česta je praksa da posude dresove od protivničke momčadi kako bi se razlikovali. U Brazilu takva pravila očito ne vrijede, a nitko uoči utakmice nije osjećao potrebu upozoriti ove dvije momčadi da se baš i ne razlikuju na terenu.

U zbunjujućoj utakmici bolje se snašao Sport Recife koji je minimalno slavio golom Diega Souze s bijele točke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider