Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlična atmosfera

Brazilci okupirali Liverpool, Hrvati stigli iz cijele Europe

Nekoliko sati uoči početka prijateljske utakmice između Hrvatske i Brazila, središte Liverpoola preplavili su hrvatski i brazilski navijači.

Daleko je to od pravog navijačkog ludila jer se ipak radi o prijateljskoj utakmici, pa su mnogi navijači ostali u domovini i već se polako spremaju za Svjetsko prvenstvo 2018. Međutim, bez obzira na manji broj naših, ali i brazilskih navijača, svi se sjajno zabavljaju u Liverpoolu.

Odličnu atmosferu upotpunilo je i sunčano vrijeme. Brazilci su za svoju bazu izabrali trg ispred hotela Hilton gdje je smješten 'Selecao', dok su naši navijači bili raštrkani po središtu grada.

Najviše hrvatskih navijača je doputovalo iz 'druge domovine' Irske.

"Ima nas jako puno koji smo došli iz Dublina," kazao je Igor iz Osijeka koji je u Irskoj više od godinu dana.

"Iskoristili smo priliku što je Liverpool blizu. Nećemo putovati u Rusiju jer je skupo, pa smo barem ovako željeli vidjeti hrvatsku reprezentaciju."

Hrvoje je također 'Irac'.

"Ali ne za dugo. Uskoro se vraćam. Zarada je dobra, ali to nije život. Super je što reprezentacija igra u Liverpoolu, vjerujem kako će ugođaj na stadionu biti sjajan."

Dosta hrvatskih navijača je doputovalo iz Njemačke, ali i Švicarske.Tomislav i Domagoj su stigli iz Solothurna, a Sabina i Julien iz Laussane.

"Došle smo zbog Mandžukića, on je najbolji," kazala je Julien, dok je Tomislav dobacio. "Naš Švicarac Rakitić je najbolji."

Možda i najmanje hrvatskih navijača je stiglo iz domovine.

"Svi se spremaju za Rusiju, a tamo će svaka lipa biti važna," kazao je Marko sa zagrebačkog Trnja.

Uočili smo i skupinu Slavonaca, među kojima je bio i jedan stomatolog iz Osijeka.

"Ja ostajem u svom gradu, bit ću posljednji koji je ugasio svjetlo kada svi napuste Osijek," dodao je ironično.

Hrvatski navijači će na stadionu Anfield biti smješteni na tribini "Anfield Road", dok su slavni Kop dobili brazilski navijači.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider