Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobjegao iz šahtara

Benfica krenula u shopping nakon što im je Liverpool iskrcao bogatstvo: Potpisao odlični Brazilac

Neres ove godine prešao u Šahtar, ali za ukrajinski klub nije odigrao niti jednu utakmicu zbog ruske invazije na Ukrajinu.

David Neres (Foto: Afp)

Nakon odlaska golgetera Darwina Nuneza u Liverpool, Benfica se je pojačala brazilskim krilnim napadačem Davidom Neresom (25), koji dolazi iz Šahtara iz Donjecka

On je s Benficom potpisao petogodišnji ugovor za plaću od oko tri milijuna eura po sezoni.

Neres se je istaknuo dok je igrao za Ajax, a oduševio je u sezoni 2018/19. u kojoj je nizozemski klub stigao do polufinala Lige prvaka. U pet sezona za Ajax na 180 utakmica je upisao 47 golova i 34 asistencije.

Josip Posavec Josip Posavec u novom dresu: Otišao u grad koji stvara najjači rukometni klub svijeta divider

U siječnju ove godine prešao je u Šahtar, ali za ukrajinski klub nije odigrao niti jednu utakmicu zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Iz Ukrajine je pobjegao

Naime, Neres je iz Ukrajine pobjegao nakon početka ruske invazije te je trenirao u nadi da će uspjeti napraviti transfer u neki drugi klub. To je uspio, budući da je i dalje nije sigurno kakva je sudbina prvenstva Ukrajine.

Paul Pfeiffer - Vitruvian Figure Stadion koji prima milijun gledatelja? Američki umjetnik pokazao impresivan koncept graditeljskog čuda divider

Nakon što su ga prije pet mjeseci doveli za 17.6 milijuna eura, Šahtar je Neresa prodao za 12.

U Benfici se nadaju da će od 25-godišnjeg Brazilca uspjeti dobiti izvedbe kao u onoj sjajnoj Ajaxovoj sezoni. Ako u tome uspiju, bit će ovo sjajan transfer i barem mali nadomještaj Darwina Nuneza kojeg su prodali Liverpoolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider