Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uspješno zagrijavanje

Brazil pobjedom otvorio Copa Americu: Dva pogotka ''zaboravljene'' zvijezde i majstorija Evertona

Na otvaranju nogometnog prvenstva Južne Amerike reprezentacija Brazila je u Sao Paulu pred 46.000 gledatelja pobijedila Boliviju s 3-0.

Slavlje Brazila (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako nije odigrao impresivnu utakmicu, Brazil je slavio na startu Copa Americe protiv Bolivije. Nakon dosadnog prvog poluvremena u Sao Paolu, Brazil je u drugom dijelu došao do toliko željenog pogotka i nakon toga usmjerio utakmicu.

Igrač utakmice bio je veznjak Philippe Coutinho, koj ije postigao dva pogotka, a prvi nakon prvog povijesnog pregledavanja VAR-a na Copa Americi. Coutinho je doveo svoju reprezentaciju u vodstvo s bijele točke, a tri minute kasnije zabio glavom iz blizine.

Međutim, za potez i pogodak utakmice pobrinuo se igrač Gremija Everton, koji je sjajno prošao s lijeve strane 16-erca i pogodio suprotni vratarev kut.

"Nismo briljirali, ali smo zaslužili pobjedu. Bilo je važno otvoriti turnir pobjedom, a mi smo to uspjeli," kazao je kapetan brazilske reprezentacije Dani Alves.

Za Brazil je to bio lagan test koji je uspješno položio, ali u nastavku turnira teško da će se susresti s ekipom slabije kvalitete od Bolivije.

Brazil je osam puta bio pobjednik Copa Americe, no titulu čeka od 2007. godine. Zanimljivo, Brazil je do sada četiri puta organizirao prvenstvo Južne Amerike i svaki put osvojio naslov.

Bolivija je samo jednom slavila na kontinentalnom prvenstvu, davne 1963. godine.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider