Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za Dnevnik Nove TV

Branko Ivanković o ludoj utakmici i još luđem slavlju u Teheranu: ''Ne znam tko je više plakao''

Razgovarali smo s Brankom Ivankovićem nakon ludog prolaska u polufinale azijske Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč optimizmu, Branko Ivanković jučer je bio u izgubljenoj situaciji sa svojim Persepolisom. Prvu utakmicu su od prvaka Katara izgubili 1-0, pa su i u uzvratu kod kuće primili gol za 0-1.

A onda je krenuo ludi preokret. Prvacima Irana trebala su čak tri gola u zadnjih pola sata protiv jače ekipe.

"Uz naše fantastične navijače, bilo je preko 70 tisuća ljudi. I jasno, s puno, puno emocija i strasti, koje su unijeli u teren, u igru, i zajedno s gledateljima... ne zna se tko je više plakao, ili ovi na terenu ili ovi u gledalištu'', prenosi nam dojmove Ivanković.

Osim što je prvak Katara bio favorit, ovaj dvoboj odigran je i pod političkim nabojem. Između Iranaca i Arapa veliko je rivalstvo, objašnjava Ivanković.

"Moji igrači su izuzetno emotivni, daju sve od sebe na terenu. I jasno da onda taj jedan tradicionalni strah koji arapske momčadi imaju kad igraju s iranskim momčadima se dodatno potencira."

Nakon velike pobjede, kapetan Persepolisa i strijelac za izjednačenje na 1-1, Jalal Hosseini je rekao:

"Mogao bih ovu utakmicu nazvati bitkom. Naši igrači su se ekstremno trudili. Zahvaljujem i navijačima. Nisu odustajali ni kad smo primili pogodak."

Ivankovića i njegove igrače za dva tjedna čeka polufinale Lige prvaka. Nakon prvaka Katara, čeka ih još jedan favorit: doprvak iste zemlje! A navijačka očekivanja su - velika.

"Moram isto napomenuti da nema kod njih objektivnosti, kao ni kod nas, i da njih ne interesira protiv koga igra Persepolis, i traže samo pobjedu, pobjedu i pobjedu."

Pa makar s druge strane bili klubovi najbogatije države svijeta. Ali, da ništa nije nemoguće, Ivanković i njegovi igrači već su pokazali.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider