Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JE LI MOGUĆE?

Bosna i Hercegovina želi Srbina za izbornika: Preuzima li nekad najbolji strijelac Eura vruću klupu susjeda?

Meho Kodro samo je dvije utakmice proveo na funkciji izbornika Bosne i Hercegovine te se već tražiti njegov nasljednjik.

Ole Gunnar Solskjaer i Savo Milošević (Foto: Afp)

Pravi kaos stvorio se u nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, i to u samo godinu dana.

Od reprezentacije koja je osvojila skupinu Lige nacija u kojoj su se još nalazili Rumunjska, Finska i Crna Gora, čime su izborili mjesto u elitnom rangu za iduću sezonu, do momčadi koja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo izgleda grozno.

Stiže četvrti izbornik u deset mjeseci

BiH je izgubila četiri od šest odigranih utakmica i to tako da u niti jednoj nisu postigli pogodak. Faruka Hadžibegića koštao je domaći poraz od Luksemburga, a Mehu Kodru neuvjerljivo domaće izdanje protiv Lihtenštajna (2:1) i poraz od Islanda (1:0).

No, raspad jedne komotne situacije krenuo je u siječnju, kad su se odlučili zahvaliti Ivajlu Petevu, čovjek koji se nije kvalificirao na Svjetko prvenstvo, ali je nakon toga napravio spomenuti rezultat u Ligi nacija. Bugarskog stručnjaka doslovno su smijenili kad se činilo da je sve posložio.

Zbog toga ne treba čuditi kakav tretman u javnosti ima predsjednik saveza, Vico Zeljković, inače nećak Milorada Dodika, koji će sad dovesti četvrtog izbornika u manje od godinu dana. I tu bi si mogao stvoriti još veći problem.

Stiže li prvi Srbin na klupu BiH?

Dok navijači ponovno zazivaju ime Vahida Halilhodžića, nekoliko portala iz susjedstva, prije svega iz Srbije i BiH, donijelo je informaciju kako je najveća Zeljkovićeva želja za izbornika Savo Milošević.

Bivši ubojiti srpski napadač i najbolji strijelac Europskog prvenstva 2000. godine bez posla je od listopada 2021. godine, kad je dobio otkaz u ljubljanskoj Olimpiji, nakon šest pobjeda u 12 ligaških susreta.

Prije toga bio je trener Partizana s kojim je osvojio Kup Srbije 2019. godine. 

Činjenica da nema niti blizu reference kao Halilhodžić sigurno će izazvati gnjev među navijačima, ali vjerojatno niti to što je u pitanju Srbin neće pozitivno djelovati prema velikom djelu navijača. No, Zeljković je s njima ionako već u jako lošim odnosima i nema sumnje kako će ponovno odraditi sve po svom.

Hoće li to biti postavljenja Save Miloševića na poziciju izbornika, saznat ćemo uskoro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider