Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bayern na potezu

Borussia slavila u sudačkoj nadoknadi i privremeno se vratila na vrh

Hertha je vodila 1:0 i 2:1, no Borussia se oba puta vratila, a potom u drugoj minuti nadoknade izborila iznimno važnu pobjedu.

Slavlje Borussije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Golom Marca Reusa u drugoj minuti sudačke nadoknade Borussia Dortmund je u Berlinu pobijedila Herthu s 3:2 i preuzela vodstvo na ljestvici s tri boda više od Bayerna koji ima utakmicu manje.

Hertha je vodila 1:0 i 2:1, no Borussia se oba puta vratila, a potom u drugoj minuti nadoknade izborila iznimno važnu pobjedu.

Borussia je zasluženo slavila, a tijekom utakmice je imala 25 udaraca i 10 kornera.

Berlinski sastav je poveo u 4. minuti golom Salomona Kaloua nakon pogreške gostujućeg vratara Romana Burkija. Deset minuta kasnije izjednačio je Thomas Delaney, no Kalou je u 35. minuti iz kaznenog udarca ponovo doveo domaćine u vodstvo. Izjednačio je Dan Zagadou u 49. minuti.

Hertha je u 85. minuti ostala s igračem manje nakon što je isključen Jordan Torunarigha, a Borussia je igrača više iskoristila u sudačkoj nadoknadi. Pobjednički pogodak zabio je Reus. U posljednjim trenucima susreta isključen je i domaći napadač Vedad Ibišević koji je namjerno pogodio loptom u glavu gostujućeg vratara.

U ranije odigranom susretu Hoffenheim je na gostovanju kod Stuttgarta odigrao 1:1, a pogodak za goste zabio je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić u 43. minuti. Bio je to njego već 18. gol ove sezone u svim natjecanjima, pri čemu 13. u Bundesligi.

Preostale utakmice su u nedjelju, a sastaju se Bayer Leverkusen - Werder, Eintracht - Nurnberg, te Bayern - Mainz.

Na ljestvici vodi Borussija Dortmund sa 60 bodova, tri više od Bayerna koji ima utakmicu manje. Leipzig je treći sa 49 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider