Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ubojiti krama

Kramarić opet zabio i izjednačio rekord: Jedan gol dijeli ga od povijesti

Hrvatski napadač postaje prava legenda njemačkog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andrej Kramarić zabio je u remiju Hoffenheima (1:1) na gostovanju kod Stuttgarta u 26. kolu Bundeslige.

Hrvatski reprezentativac zabio je u 42. minuti. Većinu posla napravio je solo-akcijom i asistencijom Ishak Belfodil, a Kramarić je pospremio loptu u mrežu.

Kramariću je to bio 46. bundesligaški gol u karijeri, čime je postao Hoffenheimov rekorder - na vječnoj ljestvici izjednačio se na prvom mjestu sa Sejadom Salihovićem. Zanimljivo, ispod Salihovića je s 43 gola Vedad Ibišević, a na četvrtom mjestu s 38 golova nalazi se zvijezda Liverpoola Roberto Firmino. 

Međutim, računajući sva natjecanja Salihović je najbolji klupski strijelac sa 67 golova, dok su Kramarić i Vedad Ibišević zabili po 54 gola. Četvrti je Roberto Firmino koji je postigao 49 golova.

Za Stuttgart je zabio Steven Zuber u 66. minuti. Borna Sosa nije nastupio za domaći sastav.

RB Leipzig je u Gelsenkirchenu pobijedio Schalke s 1:0 osvojivši važne bodove u borbi za Ligu prvaka. Pitanje pobjednika riješio je Timo Werner u 14. minuti.

Wolfsburg je pobijedio Fortunu Dusseldorf s 4:2 nakon što su gosti poveli 1:0 golom Kaana Ayhana u 30. minuti. Samo četiri minute kasnije izjednačio je Admir Mehmedi, a potom su Vukovi u razmaku od 54. do 59. zabili tri gola za veliki preokret.

Strijelci su bili Wout Weghorst (54, 59) i Robin Knoche (57). Do kraja utakmice Weghorst je postigao još jedan gol (88), a za Fortunu je drugi gol zabio Benito Raman u 65. minuti. Josip Brekalo je igrao do 68. minute za Wolfsburg.

Preokret je napravio i Augsburg koji je na poluvremenu gubio od Hannovera, a potom u nastavku okrenuo rezultat s tri gola za konačnih 3:1. Strijelci za domaći sastav bili su Sergio Cordova (65), Jonathan Schmid (78) i Andre Hahn (86), dok je pogodak za goste zabio Hendrik Weydandt u 9. minuti.

Josip Elez nije nastupio za goste.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider