Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otkrio što bi on napravio

Olić vjeruje u Kovača uoči sudbonosne utakmice: "Uvjeren sam da je na pravom putu"

Veliki derbi Bundeslige puni stupce njemačkih medija, a svoje viđenje situacije dao je i Ivica Olić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niku Kovača i njegov Bayern očekuje Der Klassiker protiv Borussije Dortmund u subotu. Veliki derbi mogao bi imati veliki utjecaj na sezonu, ali i sudbinu Nike Kovača na klupi bavarskog velikana.

Ako Borussia pobijedi, imat će velikih sedam bodova prednosti nad Bayernom. Poraz bi Bayernu bitno otežao obranu naslova i sasvim sigurno dodatno poljuljao Kovačevu poziciju, iako šefovi bavarskog giganta javno podržavaju bivšeg hrvatskog izbornika.

Uoči utakmice veliki derbi Bundeslige puni stupce njemačkih medija, a svoje viđenje situacije dao je i Ivica Olić u razgovoru za ugledni Kicker. Prvo pitanje bilo je o Kovaču i teškoj situaciji u kojoj se našao.

''Igrao je u Bayernu, zna kakav je pritisak tamo. Ako ne pobjeđujete u takvom klubu, brzo se javljaju kritike. 1:0 često nije dovoljno, uvijek se traže tri ili četiri gola. Ali uvjeren sam da je na pravom putu s ovom momčadi. Tek je početak sezone. Nema igrača poput Comana, Tollisa i Thiaga, čak i momčad poput Bayernove ne može nadoknaditi takve gubitke'', rekao je.

Otkrio je da se često čuje s Kovačem, kojeg je opisao kao vrlo smirenog čovjeka.

"Uvjeren sam da će Bayern dobro odigrati"

''On ide svojim putem. Ima iskustva i vratit će momčad na maksimum, uvjeren sam u to. Samo treba malo više vremena'', rekao je.

''Uvijek je tako u nogometu: postoje dobra i loša vremena. Bitno je raditi i napraviti sve za uspjeh, a nagrada će doći. Kada ste u nogometu kao trener, ne možete uvijek biti uspješni. Onda ovisite o tome kako reagirate'', rekao je i dobio pitanje kako bi on reagirao na Kovačevu mjestu.

''Stvar je u razgovoru u teškim trenucima, samopouzdanju igrača i koheziji. Morate ojačati igrače, to je upravo ono što Kovač radi. Sam sam to iskusio. Kada osjetite podršku trenera i kluba, podignete se. Kada to nije slučaj, znate i sami kako to izgleda.''

Olić je za kraj dao svoju najavu utakmice Bayerna i Borussije Dortmund.

''To je vrhunska utakmica po meni. Borussia je imala nekoliko utakmica u zadnje vrijeme u kojima im nije išlo najbolje. U napadu su ove sezone izvanredni, ali obrambeno su slabiji. Siguran sam da će Bayern dobro odigrati, uvijek su sposobni pobijediti takve utakmice. Međutim teško je predvidjeti rezultat jer uvijek detalji odlučuju. Sigurno će to biti tijesna utakmica'', zaključio je Olić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider