Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prodaja svega što vrijedi

Sosa je samo početak rasprodaje u Dinamu: "Da se moglo čekati, čekalo bi se"

Borna Sosa napušta Dinamo ovoga ljeta, a on je samo prvi u nizu brojnih odlazaka iz zagrebačkog kluba.

Galerija Nikola Moro i Borna Sosa (Photo: Jurica Galoic/PIXSELL)

Dinamov dragulj, 20-godišnji Borna Sosa, na kraju sezone odlazi u Bundesligu. Stuttgart će Modrima za lijevog beka platiti 8 milijuna eura, što je rekordni iznos za njemačkog prvoligaša, a Sosa će postati najskuplji hrvatski lijevi bek u povijesti. Kako je zagrebački klub proteklu 2017. godinu odradio u minusu, ovo neće biti jedina maksimirska prodaja ovoga ljeta.

Njemački Bild je izvijestio da je transfer Borne Sose već dogovoren. Dinamo će zaraditi osam milijuna eura, a Sosa bi trebao potpisati na četiri godine. Prema Transfermarktu, Stuttgart će ovom odštetom izjednačiti rekord za najskuplje pojačanje u povijesti kluba. Zdravko Kuzmanović je 2009. stigao iz Fiorentine za isti iznos.

"Trebao im je jednostavno novac. To je bila dobra ponuda Stuttgarta. Da se moglo čekati, čekalo bi se. Sigurno je da se tu moglo još više novaca zaraditi. Poziv u reprezentaciju bi značio sigurno još par milijuna više, ali očito nije bilo više vremena", rekao je novinar GOL.hr-a Ivica Medo.

Dinamo je proteklu je 2017. godinu odradio u minusu, pa će ovoga ljeta opet biti - prodaje. Borna Sosa prvi je krenuo prema izlaznim vratima, a samo je pitanje vremena kada će njegovim putem i Filip Benković, Dani Olmo, Soudani, Dominik Livaković i Ante Ćorić. Sigurno je kako svih pet igrača neće novu sezonu dočekati u modrom dresu.

"Sasvim je realno da je Ćorić u kombinaciji da ide. Za njega imaju idalenu zamjenu. Majer iz Lokomotive po meni je ne zamjena nego još bolja alternativa. Od ostalih igrača, vjerojatno oni koji su na velikim plaćama. Znači Sudani", smatra Medo.

Dinamo je sjajno trgovao u sezoni 2016/2017. kada su klub napustili brojni igrači. Najzvučniji među njima bili su Pjaca, Brekalo, Brozović, Rog i Tarevel, a onda je kratko zavladalo prodajno primirje.

"To se poklopilo s dolaskom Zorana Mamića na klupu bilo to slučajno ili ne. Tako da u tom periodu je i postignut najveći uspjeh Dinama u Ligi prvaka. Godinu dana, možda godinu i pol se nije prodavalo, osim nekoliko igrača koji nisu u tom trenutku bili bitni. Halilović je bio na izlasku", kaže Ivica Medo.

Dinamo će zaraditi do osam milijuna eura, no Nikola Jurčević ostao je bez pravog igrača za sljedeću sezonu. Sosa je prošao omladinsku školu Dinama, a igra i za mlade hrvatske reprezentacije. Prodaja igrača ne znači nužno i smanjivanje pobjedničkih ambicija.

"Hrvatsko prvenstvo je uvijek u fokusu pa Dinamo i s prodajom ovih igrača i onih koji će doći najvjerojatnije iz Lokomotive, gdje ima par talenata koji mogu odmah uskočiti u prvu momčad Dinama. I dalje će zadržati najveću kvalitetu, bit će najkvalitetniji u Hrvatskoj, iako će se ta razlika smanjiti", zaključio je novinar GOL.hr-a.

Iako će Sosa službeno postati igrač Stuttgarta po završetku sezone, pitanje je hoće li u preostala tri kola više nastupati za Dinamo...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider