Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dalić trlja ruke

Vatreni briljira pred Svjetsko prvenstvo: Borna Sosa upisao tri asistencije

Stuttgart je osigurao plasman u osminu finala njemačkog Kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

Drugoligaš Paderborn izbacio je Werder u drugom kolu Njemačkog nogometnog kupa svladavši momčad iz Bremena pred svojim navijačima sa 3-2 boljim izvođenjem jedanaesteraca, dok je hrvatski reprezentativac Borna Sosa u uvjerljivu pobjedu Stuttgarta protiv Arminije (6-0) ugradio tri asistencije.

 

Stuttgart je već do poluvremena vodio sa 4-0. Stenzel (20) i Endo (24) su postigli prva dva pogotka, da bi na dodavanja Borne Sose u prvom poluvremenu pogađali još i Pfeiffer (29) te Silsa (39). Pfeiffer se u 52. minuti drugi put upisao u strijelce, a u 67. minuti je Sosa došao do treće asistencije za pogodak Guirassyja, a tri minute poslije je napustio travnjak.

Paderborn je vodio 2-0 na poluvremenu golovima Plattea (22) i Conteha (42), da bi Bittencourt (65) i Weiser (84) vratiti Werder u utakmicu. U produžetku nije bilo pogodaka, a u raspucavanju s bijele točke presudio je promašaj Bittencourta u petoj seriji.

Bayern upisao visoku pobjedu

Werder je sa šest trijumfa druga najuspješnija momčad u Njemačkom kupu, a daleko ispred svih je Bayern sa 20 naslova.

Bavarci su u srijedu slavili u Augsburgu sa 5-2, a za siguran prolaz u osminu finala strijelci su bili Choupo-Moting (27, 59), Kimmich (53), Musiala (74) i Davies (90+1). Pedersen je doveo Augsburg u vodstvo u 9. minuti, a za 2-3 je Upamecano pogodio svoju mrežu.

Josip Stanišić nije dobio priliku zaigrati u obrani Bayerna.

Vodeća momčad Bundeslige berlinski Union pred svojim je navijačima sa 2-0 svladao Heidenheim, golovima Puchacza (7) i Michela (52). No, trećeplasirani Freiburg je tek u produžetku slomio otpor St. Paulija i slavio sa 2-1.

Borussia Dortmund osigurala osminu finala

Gosti iz Hamburga su poveli golom Daschnera (43) i vodili sve do treće minute dodatka kad je Ginter izjednačio i odveo utakmicu u produžetak. Minutu prije u igru je za St. Pauli ušao mladi hrvatski reprezentativac Igor Matanović. Konačnih 2-1 postavio je Austrijanac Michael Gregoritsch u 119. minuti.

Borussia Dortmund je do osmine finala stigla slavljem od 2-0 u Hannoveru. Gosti su poveli autogolom Arrey-Mbija (11), a za konačnih 2-0 pogodio je Bellingham u 71. minuti s bijele točke.

Njemački kup - šesnaestina finala:

Augsburg - Bayern 2-5
Freiburg - St. Pauli 2-1 (1-1) - produžetak
Hannover - Borusssia D. 0-2
Paderborn - Werder 3-2 (2-2) - raspucavanje
Union Berlin - Heidenheim 2-0
Stuttgart - Arminia B. 6-0
Sandhausen - Karlsruher 3-2 (2-2) - raspucavanje
Jahn Regensburg - Fortuna 0-3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider