Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte sjajno dodavanje

VIDEO Vatreni u sjajnoj formi pred Katar: Pogledajte kako je suprotnom nogom asistirao za gol

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa izgleda stiže u Katar u sjajnoj fromi.

Borna Sosa (Foto: Afp)

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa svojom suprotnom desnom nogom sjajno je namjestio gol u pobjedi Stuttgarta protiv Augsburga 2:1 u 12. kolu Bundeslige.

 

Stuttgart u samoj konačnici slomio otpor Augsburga i slavio 2-1. Odlučujući pogodak za momčad iz Stuttgarta postigao je Waldemar Anton u drugoj minuti sudačke nadoknade. Prije toga za domaćine su zabili Gvinejac Serhou Guirassy (15) na asistenciju Borne Sose, a za goste iz Augsburga Florian Niederlechner (4).

 

 

Njegovu asistenciju pogledajte OVDJE.

Bayern šesticom na vrh

Nogometaši minhenskog Bayerna pobijedili su na Allianz Areni Mainz s 6-2 u 12. kolu njemačkog prvenstva i zasjeli na vrh ljestvice.

Slavlje Manchester Citya VIDEO Manchester City minimalno slavio bez Haalanda: De Bruyneov maestaralan slobodnjak odlučio susret divider

Za razliku od europske Lige prvaka, gdje su nakon pet utakmica i dalje besprijekorni i već su osigurali nastup u osmini finala, bavarskom nogometnom velikanu u domaćem prvenstvu još ne ide po planu. U svom dvanaestom susretu u Bundesligi ostvario je tek sedmu pobjedu, a ima i četiri remija i poraz u domaćem ogledu protiv Augsburga.

Momčad 35-godišnjeg stratega Juliana Nagelsmanna udarila je temelje za pobjedu nad suparnicima iz Mainza već u prvom poluvremenu, kada su zabijali Serge Gnabry (5), Jamal Musiala (28) i Senegalac Sadio Mane (43), a u drugom poluvremenu posao su dovršili Leon Goretzka (58), Francuz Mathys Tel (79) i Kamerunac Eric Maxim Choupo-Moting (86).

gol expired Oproštaj od Gradskog vrta u stilu: Mierez šokirao Dinamo, Ivušić pokazao zašto Dalić računa na njega divider

Za Mainz je prvi pogodak u završnici prvog poluvremena postigao Švicarac Silvan Widmer, a drugi Danac Marcus Ingvartsen (82). Josip Stanišić je ostao na klupi Bavaraca.

Slavili Gvardiol i Niko Kovač

Bayernovi najbliži pratitelji također će izaći na veliku scenu u nedjelju, Union Berlin ugostit će Borussiju Mönchengladbach i Freiburg igra u gostima kod Gelsenkirchena.

gol expired Senzacija na Rujevici: Istra 1961 prvi put u svojoj povijesti pobijedila Rijeku u gostima divider

Leipzig je na svom terenu svladao Bayer iz Leverkusena s 2-0, a Joško Gvardiol je upao u igru u 46. minuti. Među strijelce za momčad iz istočnog dijela Njemačke upisali su se Francuz Christopher Nkunku (32) i njemački reprezentativac Timo Werner (83).

Wolfsburg je kod kuće pobijedio Bochum rezultatom 4-0, a za Vukove su pogađali Felix Nmecha (27, 58), Ridle Baku (35) i Danac Jonas Wind (80). Josip Brekalo je ušao u igru za domaće u 81. minuti.

Rezultati Bundeslige:

Bayern Munchen – Mainz 6:2

RB Leipzig – Bayer Leverkusen 2:0

Stuttgart – Augsburg 2:1

Wolfsburg - Bochum 4:0

Tablica Bundeslige:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider