Tenis
SPORTOVI
Tenis
I TO U SAVRŠENO VRIJEME

Borna Ćorić napravio jedan od najvećih skokova u povijesti, i to u savršenom trenutku

Veličanstveni uspjeh Borne Ćorića svakako će pronaći svoje mjesto u teniskoj povijesti.

Borna Ćorić (Foto: Afp)

Nitko nije očekivao ovo što je Borna Ćorić napravio u Cincinnatiju, pa niti on sam. Doći na turnir kao povratnik i 152. igrač svijeta te onda isti turnir osvojiti nešto je veličanstveno i, naravno, dosad nikad učinjeno na Masters 1000 turnirima.

Osim podatka koji su već svi naveli prije finala, a to je da toliko nisko rangiran igrač nikad nije bio u finalu turnira najviše serije ispod Grand Slama, što automatski dovodi do toga da ga nikad niže rangirani nije osvojio, Borna je postigao još jedan ogroman uspjeh.

Ogroman skok u savršeno vrijeme

Ovo je jedan od najvećih skokova u rangiranju u povijesti ako se računaju samo najviše pozicije. Ujedno i najveći ulazak u Top 30 u povijesti, budući da je Borna skočio za 123 pozicije.

Drugi najbolji hrvatski tenisač od ovog će tjedna biti 29. igrač ljestvice, što ga dovodi u poziciju nositelja na Grand Slam turnirima. US Open, u čijem je četvrtfinalu igrao prije dvije godine, počinje idućeg tjedna te će Borna, ne bude li nekih velikih iznenađenja, svakako biti među postavljenim igračima. 

Tamo će biti i Marin Čilić, koji je prošlog tjedna držao 17. poziciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider