Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POSLAO PORUKU NAVIJAČIMA

Borimir Perković poslao jaku poruku: "Tražim prepoznatljivu igru, protivnike treba biti strah dolaska u Gradski vrt!"

Novi trener Osijeka nakon službenog predstavljanja dodatno se obratio putem klupskog intervjua.

Borimir Perković (Foto: Screenshot)

Nogometni klub Osijek predstavio je svog novog trenera Borimira Perkovića. Prvo na službenoj konferenciji za medije, a onda i u razgovoru s Marijem Mihićem, klupskim glasnogovornikom.

Kao bivši igrač Osijeka, koji o dvije sezone u Bijelo-plavom dresu uvijek govori s lijepim emocijama, poznat je onim starijim navijačima, a sigurno ima ambiciju potruditi se da ga samo po najboljem pamte i oni mlađi.

Lijepe uspomene iz igračkog dijela karijere

"Jako često spominjem igračke dane iz Osijeka, nosim prekrasne uspomene. Bio sam član jedne generacije koja je igrala nogomet i privlačila publiku, kod kuće i vani. U drugoj sezoni su govorili da igramo najbolji nogomet u HNL-u. Uistinu sam uživao igrati i živjeti u Osijeku", rekao je Perković, prisjetivši se osvajanja Kupa 1999. godine, kao član udarnog sastava koji je odigrao cijelu finalnu utakmicu:

"I danas se prisjećam tog dočeka. Velika utakmica, osvojen trofej i teško je sakrivati emocije. Prekrasan smo imali doček i sad hvala ljudima jer su nas čekali četiri ili pet sati. Uistinu je bila prava noć, zasluženo smo feštali. Osvojili smo trofej i to je nešto što je ostalo te ostaje u lijepom sjećanju."

Stadion Pampas VIDEO Nove snimke s Pampasa otkrivaju dosad neviđene kadrove unutrašnjosti stadiona divider

Za pomoćnike je odabrao Ivu Smoju, Karla Primorca i Filipa Šušnjaru, koje je nazvao prije svega svojim prijateljima, ali onda i vrsnim stručnjacima. No, prije svega je iznenađenje bio njegov dolazak.

Imao je ambiciju sjesti na klupu Osijeka

"Ja sam sebe zamišljao kao trenera Osijeka, imao sam te ambicije, ali moram priznati da me poziv iznenadio. Bio sam jako veseo nakon razgovora s Ivicom Kuleševićem. No, brzo smo se dogovorili i došao sam tu", rekao je, dodavši kako nije htio pričekati da prođe susret protiv Dinama, nego je htio odmah na posao:

"Čim smo dogovorili, odmah sam došao, nisam dvojio niti sekunde. Htio sam doći što prije, da upoznam igrače i krenemo raditi."

Što se tiče načina igre, ima svoju viziju te otkriva kako Osijek prije svega mora igrati prepoznatljivo.

Moramo igrati napadački i prepoznatljivo

"Imam ideju kako bih želio igrati, nadam se da ima smisla i da će proći. Osijek je Osijek, treba biti svoj, imati svoj način i stil igre, tome težiti u svakoj utakmici. Bez obzira gdje igrao i u kojem sustavu igrao. Do prve utakmice ću imati dva treninga, a mislim da se i u dva treninga neke stvari mogu napraviti. Želja mi je da Osijek bude poznat po svom stilu, po svom načinu igre i po svojoj ideji igre. Osijek mora igrati jednostavan, kvalitetan i napadački nogomet, a svi koji dolaze igrati u Gradski vrt moraju se bojati Osijeka", poruka je koja će se navijačima svidjeti.

Kristijan Lovrić Prošle godine dočekan je kao mesija, a sad je upravo on meta najvećeg gnjeva navijača Osijeka divider

Cilj je zadržati poziciju na kojoj se Osijek sad nalazi.

"Imam sliku ekipe. Gledao sam sve utakmice Osijeka i dobio sam puno informacija. Ali, ono najvažnije saznat ću na treningu. Uvjeren sam da imam dobre igrače te da smo u stanju zadržati ovu poziciju i zaigrati u Europi", kratko je rekao.

Svjestan je i očekivanja, kako vodstva kluba, tako i navijača.

"Živković je frajer i takav frajer će igrati"

"Osijek je velik klub. Ima svoje navijače koji imaju zahtjeve te trebaju ih imati. Imaju ambicije koje trebaju biti najveće. Sad je jasno kako je ambicija osvojiti poziciju s koje se odlazi u Europu i uvjeren sam da ćemo to ostvariti. Osijek je prevelik klub da nema sve ono što sam naveo. Mora imati svoj poznati stil, svoju ideju i težiti tome, neovisno gdje se igra. Kad Osijek negdje ide, mora se znati kakva to ekipa dolazi."

Posebno je zanimljivo zvučala rečenica o jednom igraču, mladom Filipu Živkoviću.

"Reći ću vam jedan detalj koji sam vidio na utakmici protiv Hajduka. Jeste li vidjeli malog Živkovića što je napravio kada je postigao pogodak? Njegova reakcija, njegov instinkt… On nije išao slaviti ili trčati prema Kohorti i slaviti gol, njegov instinkt je bio da je išao po loptu. Vidjeli ste kako ju je zgrabio i kako se tek nakon dvije, tri sekunde krenuo veseliti. E to je frajer! I taj frajer će igrati u nedjelju od prve minute. A ne poznajem ga, nisam ga još upoznao", moćna je poruka.

Filip Živković Tko je novi 16-godišnji heroj osječkih tribina? Otac mu još uvijek igra nogomet, a vrlo mu se dobro sjećamo i ujaka divider

Što se tiče debija, on slijedi u nedjelju na Maksimiru, gdje se neće očekivati instantan rezultat, no isto tako se ne slaže kako je to utakmica u kojoj se nema što izgubiti.

"U Maksimiru nemamo što za izgubiti? Ne slažem se! U svakoj utakmici možeš nešto izgubiti. Imam dva treninga, vidjet ćemo što se može napraviti. Pripremat ćemo se kao za svaku drugu utakmicu, bez obzira je li to Dinamu u Maksimiru ili u Gradskom vrtu", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider