Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
sudac se nije dao navući

Stoper Juventusa izveo neslavni Busquetsov potez, Capello ga "oprao" zbog simuliranja

Njegov nesportski potez nije pobjegao budnom oku kamere, niti sucu Felixu Zwayeru.

Fabio Capello (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sergio Busquets godinama je oslonac Barcelone i ponajbolji zadnji vezni svijeta, pravi nogometni akademik koji neprimjetno, u sjeni velikih zvijezda, odrađuje golem posao za momčad Blaugrane.

Međutim, i danas ga se pamti i po jednom nesportskom potezu koji su još 2010. ovjekovječile kamere. Radi se o neslavnom virenju kroz prste na utakmici protiv Intera; Busquets je pao kao pokošen i držao se za glavu u navodnoj boli, pa provirivao gledajući gdje je sudac i što je dosudio.

Sličnu taktiku oprobao je i Leonardo Bonucci na utakmici osmine finala Lige prvaka između njegova Juventusa i Atletico Madrida. Bonucci je prilikom prvog pogotka Atletica pokušao isprovocirati poništenje pogotka, ali njegov nesportski potez nije promaknuo budnom oku kamere, niti sucu Felixu Zwayeru.

Bonucci je u gužvi pred golom završio na travnjaku i s rukama na licu, slično kao Busquets, promatrao razvoj situacije. Kada je Jose Gimenez zabio za vodstvo, uhvatio se za lice i opružio po terenu, vjerojatno u nadi da će sudac poništiti gol zbog prekršaja.

To se nije dogodilo, a u domovini je zbog svog poteza postao meta kritika - ''oprao'' ga je legendarni trener Fabio Capello.

''Bonucci se nakon kontakta odmah bacio na teren. Navikli smo na to u Italiji, čim te taknu svira se faul. Očigledno je da nije bio ničega, sudac mu je odmah rekao da ustane", rekao je Capello.

Bonucci i društvo imat će težak posao u uzvratu nakon poraza 2:0 u prvoj utakmici.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider