Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žele do kraja

Bonucci hvali Mandžu, a Allegri politiku Juventusa

Nogometaši Juventusa izborili su plasman u polufinale Lige prvaka nakon što su u srijedu u uzvratnom susretu četvrtfinala na Camp Nou odigrali 0-0 protiv Barcelone i tako obranili pobjedu 3-0 iz prve utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od stupova obrane Juventusa Leonardo Bonucci pohvalio je igru Danija Alvesa i Marija Mandžukića nakon što je Juve izborio polufinale Lige prvaka eliminiravši Barcelonu.

"Znali smo da će nas žestoko napasti, ali bili smo kompaktni u obrani, a za to velike zasluge imaju Dani Alves i Mandžukić, koji su radili veliki presing po bokovima. Zabiti tri gola u prvoj utakmici i ne primiti niti jedan u 180 minuta pokazuje da smo velika momčad. Mislim da će na svi željeti izbjeći u polufinalu", kazao je Bonucci.

Nakon eliminacije Barcelone trener Juventusa Massimiliano Allegri izjavio je da promjenu formacije ekipe treba uraditi dok pobjeđuješ.

"Formaciju treba mijenjati kada pobjeđuješ. Nakon poraza, to je puno teže. Ova momčad puna je velikih profesionalaca koji znaju svoj posao, pa nije potrebno držati napetost u ekipi. No, još nismo ništa osvojili, ovo je samo korak prema Cardiffu", kazao je Allegri.

Allegri je pohvalio politiku kluba, odnosno dovođenje pravih pojačanja.

"Prije dvije sezone izgubili smo od Barce 1-3 u finalu Lige prvaka. Samo dva igrača koji su bili u prvih 11 u tom finalu bila su u početnoj postavi večeras. U protekle dvije godine naraslo je samopouzdanje momčadi i želimo ostvariti nešto posebno", dodao je Allegri.

Tko je vaš favorit za osvajanje Lige prvaka?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider