Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poznat mu je nasljednik?

Bomba iz Engleske: Slaven Bilić bi sutra mogao dobiti otkaz!

Britanski The Telegraph ima ekskluzivnu informaciju o planovima čelnika West Hama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukoliko West Ham u subotu izgubi od Swanseaja, Slaven Bilić će dobiti otkaz. Tako tvrdi The Telegraph u članku kojeg potpisuju Sam Wallace i Matt Law, vodeći nogometni analitičari ovog poznatog dnevnika koji ovu informaciju donosi pod ''ekskluzivno''.

Novi je to i dosad najveći pritisak na Slavena Bilića čija je momčad u crnom nizu od pet uzastopnih poraza. Ukoliko West Ham izgubi od Velšana, bit će to šesti poraz koji će zakomplicirati do prije koji tjedan siguran ostanak u Premierligi.

Suvlasnik West Hama David Sullivan dosad je podržavao Bilića, no sada smatra kako ne bi imao izbora te će morati smijeniti cijeli stručni stožer kako bi napravio potres u svlačionici. Posljednjih šest klubova Premierlige, osim posljednjeg Sunderlanda kojeg vodi Davis Moyes, već je smijenilo menadžera od početka sezone.

Vidjeli smo kako je u posljednjim kolima uskrsnuo aktualni prvak Leicester City koji je na zgražanje čitavog nogometnog svijeta potjerao Claudija Ranijera kojeg su očito igrači ''bušili'', jer opet igraju kao prvaci (pet pobjeda u nizu!). No sigurno da zasluge za to ima i Ranierijev asistent Craig Shakespeare kojeg Telegraph spominje kao jednog od mogućih kandidata za ''vatrogasca'' u West Hamu.

Isti dnevnik piše i kako mogući otkaz Biliću neće koštati ništa jer klub nema obvezu isplatiti mu otpremninu.

Kako god da završi, Slaven vjerojatno odlazi iz West Hama

West Ham sljedeće dvije utakmice igra protiv momčadi koje se bore za ostanak. Nakon domaće utakmice sa Swanseajem, Hammersi idu kod Sunderlanda. To su dvije utakmice u kojima Bilić može pobjedama osigurati ostanak i zadržati posao do kraja sezone. Nakon toga ih čekaju Everton, Stoke i Tottenham i zbilja je vrijeme da West Ham osvoji poneki bod.

Nakon sjajne prošle sezone, Bilić će htjeti brzo zaboraviti ovu u kojoj je sve krenulo krivo prelaskom na novi stadion, pa su onda svlačionicu zadesile brojne ozljede ključnih igrača, odlazak najveće zvijezde Payeta i na kraju ovaj niz poraza koji je zakomplicirao relativno dobru situaciju nakon dvije trećine sezone.

Sumnjamo da će u bilo kojem scenariju Bilić voditi West Ham sljedeće sezone. Moderni nogomet s ambicioznim gazdama poput Sullivana i Golda jednostavno ne prašta ovakve sezone. Kum Jurgena Kloppa i menadžera hit momčadi Championshipa Huddersfield Towna David Wagner navodno je već predodređen za menadžera Čekićara u sljedećoj sezoni.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider