Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Biti ili ne biti

Biliću gori pod nogama: Pred West Hamom utakmica godine

Od mogućih 15, u posljednjih pet kola Premierlige West Ham je osvojio 0 bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon petog uzastopnog poraza Slaven Bilić i West Ham su se našli u neugodnoj situaciji. Sedam kola prije kraja Čekićari imaju samo pet bodova više od zone ispadanja nakon serije katastrofalnih rezultata u posljednja dva mjeseca.

Bilićevu momčad trese velika kriza. Londonski sastav je već sedam kola bez pobjede, a u zadnjih pet je upisao pet poraza uz razliku pogodaka 6:12.

Koncem veljače West Ham je bio deveti, a sada je na 15. mjestu s pet bodova više od Swansea Cityja na 18. poziciji koja vodi u niži rang natjecanja.

Okršaj kojeg ne smije izgubiti

Upravo će protiv velškog kluba Bilićeva momčad igrati u subotu i taj dvoboj slobodno se može okarakterizirati utakmicom sezone za Čekićare. Primarni cilj bit će im ne izgubiti kako bi Swansea zadržali na pet bodova zaostatka, a ukoliko pobijede i odlijepe se na +8 moći će mirno ući u završnicu sezone. Eventualni poraz bi ih bacio u grčevitu borbu za ostanak.

"Menadžer je odgovoran za rezultate. Moj je posao da ovu seriju poraza preuzmem na svoja prsa i pripremim momčad za iduće kolo i ogled protiv Swansea Cityja", kazao je Bilić dodavši:

"Još uvijek nismo u biti ili ne biti situaciji i vjerujem kako niti nećemo."

Bilić je poručio igračima da što prije zaborave posljednji poraz od Arsenala na Emiratesu (0:3) i okrenu se idućim susretima.

Upitni Carroll i Antonio

"Rekao sam dečkima da što prije zaborave ovu utakmicu. Od sada pa do kraja sezone svaka utakmica ima veliku važnost, a posebno iduća utakmica protiv Swanseaja", dodao je Bilić.

Ogled protiv Swanseaja je u subotu, a upitni su napadač Andy Carroll zbog ozljede gležnja i veznjak Michail Antonio zbog viroze.

"Moramo vjerovati u pobjedu, jedino ako vjerujem možeš do pobjede", poručio je Bilić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider