Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Niz pehova za Leku

Bolnica na Poljudu uoči velikog derbija: Hajduku nedostaje čak 11 igrača!

Hajduk i Dinamo igraju ove nedjelje na Poljudu u sklopu 32. kola SuperSport HNL-a.

Hajduk - Dinamo (Foto: Matko Begović/Pixsell)

Nogometaši Hajduka u nedjelju će pokušati pobijediti Dinamo i time spriječiti da im najveći rival slavi naslov prvaka na njihovu stadionu.

Zagrepčani na Poljud stižu s 12 bodova prednosti i dovoljan im je i remi za matematičku potvrdu titule uoči posljednja četiri kola (zato što Modri imaju bolji međusobni omjer od Majstora s mora).

Splićani će učiniti sve kako im ne bi priuštili to zadovoljstvo, ali u tim svojim nastojanjima da osvoje sva tri boda susreću se s gomilom problema.

Nevjerojatno, gotovo nestvarno zvuči podatak da Hajduk u velikom derbiju neće moći računati na čak 11 igrača.

Dva kartonirana

U jučerašnjoj utakmici u Velikoj Gorici akumulirane treće žute kartone dobili su Yassine Benrahou i Agustin Anello. Njih dvojica nemaju pravo nastupa protiv Dinama, pri čemu će Benrahouov izostanak biti kudikamo značajniji hendikep za Splićane jer taj omaleni Francuz pokazao se kao jako dobar igrač. Došao je u zimskom prijelaznom roku iz drugoligaša Nimesa s velikom dozom skepse, ali vrlo je brzo razuvjerio skeptike i demonstrirao da će biti pojačanje.

Devet ozlijeđenih i bolesnih

Popis ozlijeđenih iz tjedna u tjedan sve je duži. Još od svog dolaska Ivan Leko ne može računati na kapetana, vratara Lovru Kalinića i nominalno prvog stopera Josipa Eleza, a kako je vrijeme u Lekinu mandatu odmicalo, tako su se njima priključivali i mnogi drugi.

Iz obrane su ozlijeđeni odnosno bolesni još i desni bek Gergo Lovrencsics te stoperi Ferro, Stefan Simić i Dominik Prpić.

U veznoj liniji već neko vrijeme nema Anthonyja Kalika, a protiv Varaždina se ozlijedio i Lukas Grgić, koji nije ni doputovao u Veliku Goricu. Tu utakmicu propustio je i Nikola Kalinić, s kojim dolazimo do brojke od devet onih koji su na ovom popisu.

Hoće li se netko od njih oporaviti do nedjelje ili će možda stisnuti zube i staviti se na raspolaganje Leki, saznat ćemo sat vremena uoči derbija kada budu objavljene početne postave.

U svakom slučaju, Hajdukov zdravstveni bilten pred dolazak najvećeg rivala nije nimalo dobar.

Sigurna je oklada da će dio fantastičnih Hajdukovih juniora biti prebačen u prvi sastav. Rokas Pukštas i Luka Vušković već su imali ozbiljnu minutažu među seniorima, s obzirom na situaciju, može se očekivati da će im se priključiti i još neki suigrači iz juniorske momčadi.

Hoće li Dinamo osigurati naslov već na Poljudu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider