Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stogodišnja tradicija

Bio je to simbol radničkog Londona, a danas su ondje stambeni blokovi: Kultni stadion West Hama "zaključao" je Slaven Bilić

Ovog četvrtka Dinamo gostuje u Londonu gdje igra susret Europske lige protiv West Hama.

Ovog četvrtka nogometaši Dinama igraju posljednju utakmicu grupne faze Europske lige protiv West Hama u Londonu, a upravo će ta utakmica dati odgovor na pitanje u kojem će natjecanju zagrebački sastav dočekati proljeće u Europi - Europskoj ili pak Konferencijskoj ligi.

Utakmića se igrati na Olimpijskom stadionu u Londonu na kojem West Ham igra posljednjih pet godina, a sve od 1904. p do 2016. godine igrali su na kultnom Bolney Groundu koji je danas pretvoren u stambeno naselje.

Bolney Ground, poznatiji i kao Upton Park, pretvoren je u zgradu od čak 800 stanova. Posljednju utakmicu na njemu vodio je Slaven Bilić koji je tada pobijedio Manchester United sa 3.2.

Ovaj stadion bio je simbol londonskog kvarta East Enda koji ima gotovo pola milijuna stanovnika.

"Gledao sam kako ga ruše, gledao sam kako to postaje stambleni blok i to je napravilo veliku razliku. Stanovi su bili potrebni jer u Londonu nedostaje životnog prostora, ali u isto vrijeme ovaj je kvart mnogo izgubio po pitanju svog karaktera", kazao je jedan od navijača "Čekićara".

gol expired Veliki udarac za Dinamo: U London otputovali bez glavnog igrača, jutros se probudio s temperaturom divider

The Boleyn, pivnica iza starog stadiona bila je mjesto okupljanjaj prije i nakon utakmice, dolazile su tamo brojne svjetske face, a u taj je pub 30-ih godina prošlog stoljeća svraćao i Mahatma Gandhi.

Inače, Gandhi je veliki nogometni zaljubljenik, ali i prijatelj s osnivačem West Hama.

Ugostitelji priznaju kako je veliki broj manjih pubova zatvoren, jer je West Ham preselio s East Enda.

"Sad je znatno drugačije, pub je postao više restoran, više orijentiran prema obiteljima. Očito se morao prilagoditi tržištu", kazao je jedan od dugogodišnjih navijača West Hama koji vjeruje da će David Moyes sutra odmarati većinu igrača protiv Dinama.

"Mislim da će Moyes sutra staviti puno mladića u prvi sastav, a i imamo nekoliko ozlijeđenih igrača. Budući da smo izborili prolazak dalje, šef će sutra dati priliku mlađim momcima".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider