Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
presedan u sportu

Boci Juniors dopušteno da nastupi s igračima koji su zaraženi koronavirusom

Nevjerojatna vijest dolazi iz Argentine.

Boca Junioris (Foto: Afp)

Nogometaši Boce Juniors u petak igraju u Paragvaju protiv Libertada u sklopu Cope Libertadores.

Naravno, to bi bila obična vijest da se uoči utakmice nije dogodio presedan u profesionalnom nogometu. Naime, igračima Boce dozvoljeno je igrati s igračima koji imaju koronavirus.

Argentinski nogometni savez dopustio je igračima Boce igranje s pozitivnim igračima, a potvrdu je dalo Ministarstvo zdravlja Paragvaja pa će tako Argentinci bez problema ući u Paragvaj.

Badelj i Brekalo u dresu reprezentacije Dvojica Vatrenih pred promjenom kluba: Jedan sve dogovorio, drugom zapeli pregovori

Ova odluka objavljena je uz obrazloženje Svjetske zdravstvene organizacije da osoba koja je prošla dva tjedna izolacije i više nema simptome može preko granice. Nekoliko nogometaša Boce je prošlo izolaciju i nemaju simptome, ali i dalje su pozitivni.

Igrači i čelnici Libertada žestoko su prosvjedovali protiv te odluke koja se po njima ne slaže s pravilima za koronavirus, ali utakmica će se odigrati.

Nastavi čitati

Prati nas na Instagramu!
Photo by @golhr on September 26, 2020. Image may contain: 2 people, text.
Photo by @golhr on September 26, 2020. Image may contain: 1 person, playing a sport, text that says '39 35 Serena Williams'.
Photo by @golhr on September 25, 2020. Image may contain: 1 person, text that says '55 5 RULLS 93 Scottie Pippen'.
Photo by @golhr on September 25, 2020. Image may contain: 1 person, text.