Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrh tablice za anale

Danas nezamislivo: Prije 27 godina ostvarena jedna od najvećih pobjeda u povijesti Premierlige

Na današnji dan 1992. godine u Premierligi se dogodilo nešto što je danas nezamislivo.

Alan Shearer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na samom početku Premierliga je bila znatno drukčija nego što je danas. Igrao se drukčiji nogomet, nije bilo puno stranaca, a za vrh su se borili klubovi koji trenutačno nisu ni premierligaši poput Blackburn Roversa i Coventryja.

Na današnji dan prije 27 godina odigrala se utakmica između spomenutog Blackburna i tada prvoplasiranog Norwicha, a Roversi su na svom Ewood Parku pobijedili vodeću momčad Premierlige s čak 7:1.

Lionel Messi (Foto: AFP) Messi ne vidi problem u Griezmannu, ali jako mu smeta nešto drugo: Je li u pravu? divider

Od poznatijih imena, za Blackburn su tada igrali Alan Shearer, Graeme Le Saux, Tim Sherwood, Patrik Andersson i Colin Hendry.

To je do danas ostala najveća pobjeda u Premierligi protiv jedne momčadi na vrhu ljestvice. Naime, nakon deset odigranih kola Norwich je bio na čelu ljestvice s 23 boda, dok je Blackburn držao drugo mjesto s 21 bodom. Primjerice, u tom trenutku treći je bio Coventry.

Zanimljivo da te 1992. godine nakon 11 odigranih kola među top pet nije bilo ni jedne momčadi koja danas čini top šest engleskog nogometa. Uz Blackburn, koji je preuzeo vodeću poziciju, Norwich i Coventry, tada su na tablici dobro stajali i QPR i Aston Villa, kao četvrta i peta momčad prvenstva.

Tablica Premierlige 3. listopada 1992. godine (Screenshot) Tablica Premierlige 3. listopada 1992. godine (Screenshot)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider