Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRED GOSTOVANJE U RIJECI

Bjelica zanimljivo prokomentirao smjenu Kopića: Povukao paralelu s vicem o ludnici

Nenad Bjelica nije bio raspoložen za konstruktivan komentar događanja u Dinamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrlo važna utakmica je ispred nogometaša Osijeka. Zapravo, možemo reći najvažnija ligaška utakmica u povijesti kluba. Naravno, uz onu kad je protiv Hrvatskog Dragovoljca izboren ostanak u prvog ligi. 

Takva će biti svaka, sve dok god Osijek ima priliku odlučivati sam o svojoj sudbini, tj. sve dok je u situaciji da im pobjede do kraja prvenstva donose titulu prvaka. 

Nije se očekivao ovakav susret

Gostovanje na Rujevici nikad nije lako, ali optimizam je velik. Osijek je čvrsta momčad koju nije lako pobijediti, no ovog puta ne mogu biti zadovoljni samo s tim, ovog puta morat će tražiti tri boda.

Tako je upravo to bila glavna tema konferencije za medije danas održane u klubu. Na koji način Osijek može do bodova u Rijeci? Nenad Bjelica je spremno na to pitanje odgovorio.

"Do pobjede ćemo doći onako kako igramo cijelo vrijeme. S puno discipline, velikom agresivnošću i s preuzimanjem velike odgovornosti te velikim momčadskim duhom i kvalitetom koju posjedujemo u momčadi. Bez obzira što im ovo nije najbolji trenutak, igramo protiv opasne momčadi koja ima veliku kvalitetu, odličnog trenera i dobru atmosferu na Rujevici. Vjerujemo u sebe i ono što radimo te vjerujemo da možemo do nova tri boda", potvrdio je Bjelica.

Prije par kola nije se očekivalo kako će ovo biti susret u kojem gost hvata bodove vrijedne borbe za titulu, dok domaćin ispred sebe ima pokušaj popravka ugroženog plasmana, ali vjerujemo kako su po pitanju imperativa ipak okrenuti finalu Kupa. 

Momčadi bez imperativa znaju biti najopasnije

"Rijeka je 11 boda iz prvog mjesta i šanse za titulu su im svedene na teoriju. To im daje atmosferu u kojoj mogu neopterećeno ući u utakmicu i takve momčadi su najopasnije. Vidjeli smo to protiv Hrvatskog Dragovoljca. Svi protivnici su teški, ali ja od svoje momčadi očekujem da bude na top nivou, onom koji već jako dugo pokazuje", dodao je Bjelica, koji pobjedu na Rujevicu kao trener Osijeka još uvijek nije upoznao.

Ipak, zna Bjelica kako je pobijediti na spomenutom stadionu. S Dinamom je tamo Rijeci nanio teški 0:5 poraz. Ovog puta mu ne treba pet razlike nego je dovoljan i taj jedan pogodak više, s kojim će on, igrači, ali i svi kojima je Osijek u srcu itekako biti zadovoljni.

Osebujan komentar na događanja u Dinamu

Kad smo već kod Dinama, jedan zanimljiv događaj vidjeli smo na konferenciji na medije. Doajen osječkog sportskog novinarstva, Dragutin Kerže, zatražio je komentar Dinamove smjene trenera Željka Kopića, na što je dobio odgovor u Bjeličinom stilu.

"Znate li onu priču 13, 13, 13? Jedan čovjek prolazio pored ludnice koja je imala veliki zid. S druge strane zida čuje kako svi viču 13, 13, 13. Pitao se što je to. Vidi jednu rupicu u zidu, pogleda kroz nju da vidi što se događa, kad ga oni štapom ubodu u oko. Nakon toga krenu vikati 14, 14, 14. Tako da, ne bih vodio brigu o drugima, Dinamo najbolje zna što radi", rekao je uz osmijeh Bjelica, dodavši:

"Poučna priča, ne guraj nos tamo gdje ti nije mjesto. Ili u ovom slučaju oko."

U svakom slučaju, ovo se može shvatiti i dvojako, no Bjelica je drugim dijelom svoje izjave ipak potvrdio na što je mislio.

I dobra je to odluka. Dok god Osijek ima sve u svojim rukama, jedine suparničke momčadi koje ih trebaju zanimati su one protiv kojih im slijedi susret na travnatom terenu. Ovog tjedna to je Rijeka.

Vrijedi još spomenuti kako Osijek u ovom susretu ne može računati na Jugovića i Leovca, ali i kapetana Milu Škorića, koji je pokušao aktivirati se na treningu, no pokazalo se kako ipak još uvijek nije spreman na zahtjeve nastupa u utakmici.


Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider