Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
strateg dinama presretan

Bjelica za Dnevnik Nove TV rezimirao sjajnu sezonu: Otkrio kako je "ušao u glavu" igračima

Bjelica je nakon osvajanja naslova o sjajnoj sezoni, ali i preostalim utakmicama govorio za Dnevnik Nove TV.

Nenad Bjelica (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Dinamo je postao novi-stari prvak Hrvatske pobjedom nad Slaven Belupom, a strateg zagrebačke momčadi Nenad Bjelica za Dnevnik Nove TV je rezimirao sjajnu sezonu svoje momčadi,

Prije godinu dana kada ste došli bilo je kaotično, a sada dominantnije nego ikad prije.

"Jako smo sretni zbog toga, jer smo ovako uvjerljivo osvojili naslov. Ovako ga osvojiti, u dobroj konkurenciji Rijeke, Osijeka i drugih klubova, moram čestitati svima koji su sudjelovali, stvarali momčad, navijačima i svima koji vole Dinamo.''

"Cilj nam je osvojiti Kup"

Ostali su Kup i šest utakmica, koji je cilj do kraja sezone?

"Maksimalno ozbiljno odraditi svaku utakmicu, svaka na pobjedu, a da ne govorim o Kupu, cilj nam je osvajanje. U utorak nas čeka Osijek koji je dobar protivnik, dobro ćemo se pripremiti, vjerujem da ćemo biti na pravom nivou."

Nenad Bjelica i Zlatko Dalić (Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Bjelica traži i dobit će ono što ni Dalić nema: To u Hrvatskoj nitko nije imao! divider

Vaši osobni ciljevi, želite li ostati na klupi?

"Ide u tom pravcu, nismo imali baš vremena sjesti i razgovarati uz ovako puno utakmica, ali ide u tom pravcu."

Šitum: "Bjelica nam je ušao u glavu"

Kako gledate s vrha na napetu borbu za Europu, pet klubova bori se za tri mjesta, je li to dobra reklama za hrvatski nogomet?

"Apsolutno, mi smo ubili emociju što se tiče titule, ali borba za drugu i treću poziciju će biti napeta. To je dobro za hrvatski nogomet, dobro je da se dižu ekipe poput Gorice i Lokomotive i rade konkurenciju Hajduku, Rijeci i Osijeku. Vidjet ćemo kako će završiti, mi s naše strane možemo obećati da ćemo ozbiljno odigrati svaku utakmicu, drugačije ne znamo."

Za kraj, Mario Šitum je rekao, razlika između Bjelice i ostalih trenera je ta da nam je Bjelica ''ušao u glavu''. Što to znači konkretno?

"Pa dobro, ne znam što je Mario mislio točno, ha-ha. Treba biti čovjek prema njima, biti human, ali i puno zahtijevati od njih. Oni igraju u Dinamu, najvećem hrvatskom klubu, a to moraju poštivati u svakom trenutku koji provedu na terenu. Kad postoji uzajamni respekt između mene i igrača, uspjeh je neizbježan."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider