Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"On nas odlično poznaje"

Bjelica vjeruje u prolaz, ali upozorava: "Šerif će biti u prednosti"

Trener Dinama Nenad Bjelica prokomentirao je ždrijeb drugog pretkola Lige prvaka…

Nenad Bjelica (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

Trener Dinama Nenad Bjelica izjavio je u srijedu da vjeruje da će momčad krajem srpnja biti na dovoljno dobrom nivou da može proći u sljedeće pretkolo Lige prvaka, bez obzira da li će igrati protiv moldavskog Sheriffa ili gruzijskog Saburtala.

"Što se tiče mogućih protivnika koje smo mogli dobiti riječ je o klubovima slične kvalitete. Niti jednu ekipu ne poznajem dobro, ali sada imamo dovoljno vremena da ih bolje upoznamo", kazao je Bjelica komentirajući ždrijeb drugog pretkola Lige prvaka.

Bolji iz dvoboja Sheriffa i Saburtala ide na Dinamo u drugom pretkolu Lige prvaka. Sheriff je tri puta bio protivnik Dinamu, i sva tri puta u trećem pretkolu Lige prvaka. Godine 2012. i 2013. Dinamo je prošao dalje, a 2010. uspješniji je bio Sheriff. Te 2010. godine Dinamo je u Tiraspolu odigrao 1-1, a istim rezultatom završio je i uzvrat u Zagrebu. No, moldavski je klub bio bolji nakon izvođenja penala.

Sheriff iz Tiraspola dominira moldavskim nogometom i 17 puta zaredom je bio prvak države, a njegov sadašnji trener je hrvatski stručnjak Zoran Zekić, koji je gotovo četiri sezone uspješno vodio Osijek. Zekić je krajem ožujka zbog nezadovoljavajućih rezultata napustio Osijek, a mjesec dana kasnije preuzeo je Sheriff, koji je već jednom vodio u trenerskoj karijeri (2014–2015).

"Ako dobijemo Sheriff, oni će biti u laganoj prednosti jer će sigurno imati bolje informacije o nama nego mi o njima budući da ih vodi Zoran Zekić. On nas dobro poznaje, odličan je trener i to je pokazao u Osijeku", rekao je Bjelica.

U prvoj utakmici, 23. ili 24. srpnja, Dinamo će biti gost, a uzvrat je 30. ili 31. srpnja na Maksimiru, ali pred praznim tribinama zbog kazne Uefe.

"Nažalost, nećemo imati podršku navijača. To nam otežava posao, ali morat ćemo se tome prilagoditi", istaknuo je trener Dinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider