Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nema kukanja zbog hajrovića

Bjelica već gleda prema derbiju: "Želimo pobijediti Hajduk, znamo koliko to znači našim navijačima"

Dinamo je protiv Anderlechta odigrao mršavih 0:0, te bez poraza završio natjecanje u skupini.

Nenad Bjelica protiv Anderlechta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Dinama bez poraza su završili prvu fazu natjecanja u Europskoj ligi. Modri su u posljednjem kolu ugostili Anderlecht, te uz slabije prikazanu igru po jako hladnom vremenu odigrali bez pogodaka.

Trener Dinama Nenad Bjelica prvi je izašao pred novinare.

"Zadovoljan sa svih šest utakmica koje smo odigrali. Odigrali smo ih s punom odgovornošću u igri. To je za mene velika stvar. Po velikoj zimi ništa nije bilo u igri osim ta tri boda i europskog koeficijenta. Teško je igrati u takvim uvjetima, trebalo nam je više koncentracije, nismo smjeli težiti toliko efektnim potezima. Mislim da smo ukupno bili bolji, imali smo više šansi, ali nismo uspjeli zabiti".

Nema kukanja zbog Hajrovića

* Što je s Leovcem?

"Dobio je udarac u mišić. Vidjet ćemo kako se oporavljati, hoće li biti spreman za Hajduk."

* Koga biste voljeli dobiti u šesnaestini finala?

"Nisam gledao koga možemo izvući, želimo se kvalitetno pripremiti za Hajduk. To nam je sad primarno."

* Hajrović je dobio žuti karton i neće igrati u prvoj utakmici u nokaut fazi.

"Što se može, nema kukanja, zamijenit će ga drugi igrač. Tko god bude igrao, siguran sam da će odigrati na dobrom nivou."

* U drugom dijelu ste malo prepustili inicijativu gostima.

"Nije važno tko ima inicijativu nego koliko šansi kreiraš. Oni nisu imali nijednu šansu, osim onog šuta koji je zaustavio Livaković. Mi smo imali puno više prilika. Mislim da smo sve imali pod kontrolom."

Bjelica želi pobijediti Hajduk pred punim Maksimirom

* Slijedi vaš prvi domaći derbi protiv Hajduka otkako vodite Dinamo.

"Želimo ih pobijediti. Znamo koliko našim navijačima znači pobjeda protiv Hajduka i dat ćemo sve od sebe da je ostvarimo."

* Tko je bolji - Hajduk ili Anderlecht?

"Ne znam, ne mogu to sad procjenjivati. Nije uopće bitno je li slabiji ili nije. To nema nikakve veze."

* Tko je najviše iskočio u jesenskom dijelu sezone. Je li to Gojak?

"Ponosan sam na to da se naši igrači dobro razvijaju, da je puna loža skauta. To je potvrda našeg dobrog rada. Gojak jest možda najviše iskočio. Ali kada vidimo kako je odigrao polusezonu Olmo, pa Oršić, Petković, Gavranović..."

Bjelica se ne boji zimske rasprodaje

* Bojite li se zimske rasprodaje?

"Ne bojim se odlazaka. Ako netko od stožernih igrača ode, zamijenit ćemo ga drugim dobrim igračem. Siguran sam da ćemo to dobro obaviti", zaključio je Bjelica.

Trener Anderelchta Hein Vanhaezebrouck bio je zadovoljan remijem u Zagrebu.

"Igrali smo protiv najbolje momčadi u skupini. Igrali su s prvom postavom iako za vikend igraju derbi s Hajdukom. Sačuvali smo neke igrače, pokušali smo zabiti gol. Obranu smo dobro igrali, nismo zadovoljni s napadom, premalo smo prijetili suparniku."

* Kako ste zadovoljni partijom Santinija?

"Santini je odigrao dobro defenzivno, ali u napadu nije bilo dobro. Nismo puno toga napravili prema naprijed. Nije ni Dinamo. Mislim da je Ivan u globalu dobro odigrao, dao je sve od sebe, ali naprijed mora bolje."

* Kako bi Dinamo prošao protiv Club Bruggea?

"Teško je reći. Trebaju odigrati pa ćemo vidjeti. Vidjeli ste ovih dana da veliki padaju protiv malih. Igraju dugo s istom momčadi, prilično su uspješno. U ovom trenutku su bolji od nas. To su pokazali i nastupom u Ligi prvaka", zaključio je trener Anderlechta.

Dinamo potvrdio povijesni uspjeh bez poraza, ali ostao bez važnog igrača za prvu proljetnu utakmicu Ivan Santini i Marin Leovac (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider