Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ni rezultata ni igre"

Bjelica prokomentirao havariju mladih Vatrenih: "To prijeđe u bahatost"

Dinamo je započeo pripreme za novu sezonu...

Nenad Bjelica i Davor Šuker (Photo: Luka Stanzl/PIXSELL)

Nogometaši Dinama okupili su se u Zagrebu i započeli pripreme za novu sezonu. Modri su odmah saznali i protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka. Ždrijeb je odlučio da će igrati protiv pobjednika iz dvoboja moldavskog Šerifa Zorana Zekića i gruzijskog prvaka Saburtala.

Zviždaljka je spremna, naravno spreman je i laptop. Moderna su nogometna vremena. A Nenad Bjelica je nakon sastanka s igračima upitao i novinare jesu li računi poravnati od prošle sezone. Pošteno.

„Postoji li neka gorčina kod nekog od vas? Na bilo koji način, da uđemo u ovu novu sezonu da razriješimo iz prošle sezone ove stare grijehe“, poručio je trener Dinama, pa se osvrnuo na ždrijeb drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

„Ne bi htio Skandinavce, ipak su u natjecateljskoj formi“, priznao je Bjelica, no ždrijeb je donio ili Šerif ili gruzijski Saburtalo.

„Sigurno je Šerif protivnik koji nas jako dobro zna budući da im je Zekić trener, ako naravno bude Šerif. Moram bit iskren ne poznajem ih dobro, isto tako ne znam puno ni o Gruzijcima. Vidjet ćemo ovih dana, nismo obradili prethodne analize. Previše bi nam to vremena oduzelo, no sad ćemo se fokusirati na to“, kaže Bjelica.

Loša vijest je što će se uzvrat igrati pred praznim tribinama, zbog kazne Uefe od prošle sezone nakon susreta s Benficom.

„Morat ćemo se na to prilagodit. Nadam se da ćemo proći, no naravno da nam to otežava.“

Dinamo ima četiri igrača na Europskom prvenstvu mladih reprezentacija. Evo i Bjeličinog komentara poraza od Rumunjske.

„Ne može se biti zadovoljan ni s igrom ni s rezultatom. Bila su stvarno velika očekivanja, ja bih rekao malo prevelika. Da smo otišli s malo više skromnosti, bilo bi lakše. Ali dobro , to je u našem mentalitetu. Mi, je li to Dinamo ili općenito u Hrvatskoj, imamo stalno problem s tom našom, kako da kažem, ne prepotentnošću, ali nekad ta prepotentnost prijeđe u bahatost, pa dobijemo utakmicu kakvu smo dobili.“

Rrahmani je na izlaznim vratima, Pinto je već tu, očekuje se još novih imena.

„Osvježit ćemo momčad s nekoliko igrača. Trebamo svježu krv na ovu kvalitetnu bazu od prošle godine.“

Usprkos sedmorici mladih talenata koji su potpisali ugovore na kraju sezone, Bjelica najviše očekuje od igrača koji su već u kadru, a bili su uglavnom u drugom planu.

„Majer, Moro, Atiemwen, Andrić... To su sve jako kvalitetni igrači.“

Bjelica je na početku sezone u kojoj se očekuje ponavljanje prošle. Letvica je postavljena visoko, no Bjelica je već ionako istaknuo. To što smo napravili u europskoj ligi želimo u Ligi prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider