Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debi iz snova

Bjelica pohvalio rivala koji ga je izbacio iz borbe za trofej: ''To je neka drugačija Rijeka''

Goran Tomić teško je mogao zamisliti bolji debi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Goran Tomić stigao je na Rujevicu prije samo dva dana i očito je uspio prodrmati momčad Rijeke, koja je bila u rezultatskoj krizi u posljednjih nekoliko utakmica zbog čega je Simon Rožman podnio ostavku.

"Neke taktičke stvari smo promijenili, ali glava je najbitnija, želja i volje i zalaganje. Ostalo će doći samo po sebi", rekao je nakon pobjede nad Osijekom u četvrtfinalu Kupa.

"Uvijek kad dođe novi trener donese novu energiju, bila je to drugačija Rijeka nego prije desetak dana'', pohvalio je Tomića Nenad Bjelica.

U uzbudljivoj i borbenoj utakmici gosti su poveli već u sedmoj minuti pogotkom Roberta Murića koji puca s vrha kaznenog prostora.

gol expired Dinamo u polufinalu Kupa: Hrabri Slaven dugo je mučio Modre, ulazak Petkovića presudio divider

Momčad Nenada Bjelice vrlo brzo daje odgovor. Poslije samo sedam minuta, nakon ubačaja iz kuta, Nevistićevu mrežu pogađa kapetan Mile Škorić.

U 34. minuti Vukčević igra rukom, a s bijele točke puca Mierez. No, budući golman Dinama, Ivan Nevistić sjajno čita osječkog Argentinca i brani.

"Uvijek je nezgodno promašiti jedanaesterac, ali bez obzira na to imali smo aktivan rezultat cijelo vrijeme. Imali smo još 45 minuta za zabiti gol, pobijediti utakmicu. Al to je tako u nogometu, dosta nezgodno zna biti kada promašiš jedanaesterac'', kaže Bjelica.

Drugo poluvrijeme bilo je vrlo živo, a sjanih prilika imali su i jedni i drugi. A onda u 67. minuti nakon kornera Jurčević igra rukom, Zebec konzultira VAR sobu i svira penal za Rijeku.

gol expired Slavni Francuz najavljuje revoluciju: Nova pravila za igru glavom, Svjetsko prvenstvo i Euro svake druge godine divider

Robert Murić siguran je pokraj ukopanog Ivušića i zabija svoj drugi pogodak na utakmici.

"To je pobjeda igrača, dali su sve od sebe. Danas su odigrali na vrhunskom nivou, pokazali su zajedništvo i nagradilo ih je rezultatom", rekao je Tomić.

Do kraja utakmice bilo je još par prilika, a Osiječani su tražili penal u 90. minuti kada Menalo igra rukom, no niti Zebec niti Strukan u VAR sobi nisu se oglasili.

"Znali smo da će to biti bolja Rijeka nego što je bila u zadnje vrijeme. Kažem, detalji, promašena šansa, ta jedna više ili zabijena jedna više je odlučila utakmicu", smatra Bjelica.

Rijeka sada može malo odahnuti. Prvi su polufinalisti kupa, pobijedili su nakon posljednje tri utakmice, no Gorana Tomića već u nedjelju očekuje novi veliki zalogaj - susret s Dinamom na Maksimiru. Osječani pak nastavljaju utrku s Modrima za prvu poziciju HNL-a, a u goste im za vikend stiže trećeplasirana Gorica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider