Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Znakovita poruka

Bjelica odgovorio na oštre kritike: "Zasluge pripadaju čovjeku čije je lice umrljano znojem i krvlju“

Trener Osijeka Nenad Bjelica odgovorio je na kritike nakon remija s Goricom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi navijači Osijeka bili su prilično razočarani nakon iznenađujućeg remija njihove momčad s Goricom u Gradskom vrtu. Osijek je propustio šansu zasjesti na čelo ljestvice, a njegov trener Nenad Bjelica dao je simptomatičnu izjavu nakon utakmice:

''Nisam presretan suđenjem. Nisam presretan sudačkim kriterijem, sudačkom nadoknadom. Imate šest zamjena, dva ulaska doktora. Nekako mi se čini mi da kriterij malo posustaje. Preslabi smo da na to utječemo, ali borit ćemo se s tim koliko možemo. Mojim dečkima čestitam, teško je bilo. Vidjeli ste Rijeku s Dragovoljcem. Bilo je teško u prvom poluvremenu dok nismo uhvatili pravi ritam, ali nažalost nismo došli do pobjede.''

HNL golovi: Osijek - Dinamo 1:0 (Mance)

Na društvenim mrežama pale su brojne kritike na račun igre Osječana. Izgleda da su bocnule Bjelicu, koji je odgovorio objavom posta na Facebooku. Očito pogođeni trener Osijeka objavio je citat bivšeg američkog predsjednika Theodorea Roosevelta, koji je bio na čelu SAD-a od 1901. do 1909., a koji je najpoznatiji po uvođenju takozvane Doktrine velike palice, po kojoj su SAD imale pravo služiti kao policajac u zapadnoj hemisferi te intervenirati u unutrašnje poslove latinoameričkih država.

„Oni koji kritiziraju nisu bitni. Nije bitan čovjek koji ukazuje na to kako se onaj tko se bori spotakao ili gdje je onaj koji stvara mogao napraviti bolje. Zasluge pripadaju čovjeku koji je zapravo u areni, čije je lice umrljano prašinom i znojem i krvlju. Onome tko odvažno pokušava, koji griješi i iznova i iznova ne uspijeva; jer ništa nije postignuto bez pogrešaka i bez nedostataka. Onome tko se s velikim entuzijazmom i s velikom posvećenošću daje za vrijednu stvar. Onome tko na kraju doživi trijumf velikih dostignuća ili tko doživi neuspjeh u pokušajima da ostvari velike stvari. Njegovo mjesto nikad neće biti uz one bojažljive duše koje ne znaju ni za pobjedu ni za poraz“, napisao je Bjelica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider