Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Bjelica mora jače "izribati" Modre: Kvalitetniji suparnici neće imati milosti

Dinamo je odigrao zadovoljavajućih 2:2 na gostovanju u Izraelu, ali opasno je visio u prvom poluvremenu...

Hapoel Beer-Sheva - Dinamo (Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)

Rudeš očito nije bio dovoljna opomena. Opet je Dinamo loše ušao u utakmicu i dopustio Hapoelu da mu opasno zaprijeti. Izraelci nisu do kraja kaznili katastrofalno izdanje Modrih u prvom dijelu, postigli su „samo“ dva gola, a mogli su i pokoji više.

U tim trenucima Dinamova momčad izgledala je konfuzno, obrana je panično plivala na sve strane, Izraelci su redali šanse, ali vratar Dinama bio je na razini. Odlično izdanje Zagorca spasilo je Modre da na poluvrijeme ne odu s tri ili četiri gola u mreži.

Hapoel Beer-Sheva - Dinamo (Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Hapoel Beer-Sheva - Dinamo (Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)

Nenad Bjelica jamačno je potrošio glasnice u poluvremenu, jasno je da nikako nije mogao biti zadovoljan viđenim u prvih 45 minuta. Ne znamo što je točno rekao svojim igračima, ali Modri su u drugo poluvrijeme krenuli puno angažiranije, što se brzo odrazilo na rezultat.

Budimirovim golom na odličnu asistenciju Olma početkom drugog dijela splasnule su ambicije domaćina da pokuša napraviti čudo, a izjednačujućim pogotkom Hajrovića, Hapoel je totalno primiren, utakmica je otišla u puno mirnije vode. Dinamo je do kraja utakmice odigrao rutinski, tek toliko da prođe vrijeme.

Nakon tri odigrane utakmice na početku sezone, teško je reći koja je prava slika Dinama. Enigma je poprilična. Vidjeli smo i dobro i loše strane Modrih, neke stvari brinu, druge raduju, ali za neki konkretniji sud ipak ćemo morati još malo pričekati.

Hapoel Beer-Sheva - Dinamo (Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Hapoel Beer-Sheva - Dinamo (Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)

Jedno je sigurno, Bjelicu očekuje još puno posla, prije svega morat će poraditi na poboljšanju koncentracije, usredotočenosti i ozbiljnosti. Jednostavnije rečeno, mora jače "izribati" svoje igrače. Loši ulasci u utakmicu protiv kvalitetnijih suparnika bit će teško popravljivi.

Za Dinamo je ipak najvažnije da je preskočio prvu europsku prepreku. U Europi se „kiksevi“ na početku sezone ne mogu popraviti, dok se u HNL-u sve da ispraviti.

Samo je jedna liga važna. Zato gledaj sve utakmice Lige prvaka, od sada samo na Vip i B.net TV-u!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider