Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stiže mladi hajduk

Sve je spremno za derbi: Modri poručuju da su bolji, Hajduk bez kapetana

Dinamo i Hajduk pripremaju se za najveći derbi hrvatskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči derbija s Hajdukom dio Dinamovih igrača predvođen trenerom Nenadom Bjelicom proveo je u pučkoj kuhinji. Modra delegacija darivala je Zagrepčane koji su došli po topli obrok.

''Malo sam ganut ovime što sam vidio. Ali dobro, pomažemo koliko možemo", rekao je Bjelica.

Lider prvenstva sutra želi staviti pečat na super-uspješnu godinu. Hajduk je daleko od dobre forme, u Maksimir stiže kao 6. momčad prvenstva s čak 19 bodova zaostatka za Dinamom.

"Dobro ćemo se pripremiti, znamo da smo favoriti, da smo bolja momčad. Moramo to i na terenu pokazati", smatra Mario Gavranović.

"Jedva čekamo da utakmica počne"

"Samo ću reći da smo svi spremni za tu utakmicu i da jedva čekamo da počne. Nadamo se da će biti dobra podrška s tribina makar je hladno, ali nadamo se da ćemo pobijediti tu utakmicu", rekao je Mislav Oršić.

U Splitu se nadaju da bi dobar rezultat protiv najvećeg rivala mogao naznačiti da stiže vedrija zima nakon jako tmurne jeseni. Uostalom, u posljednjem dvoboju ova dva kluba na Maksimiru slavio je Hajduk golom Ohandze. Trener Siniša Oreščanin poručuje kako ga nije strah gurnuti mlade snage u vatru.

"Mislim da će utakmica biti baš dobro ogledalo kuda i kako ćemo dalje i, kao što smo pričali, da se ušuljamo u borbu za Europu na proljeće'', rekao je strateg Hajduka.

"Koga nema, bez njega se mora i može"

Bijeli protiv Dinama neće moći računati na kapetana Juranovića i Ivanovskog, koji su na prisilnom odmoru zbog žutih kartona.

"Koga nema, bez njega se mora i može. Mi smo kroz ovaj tjedan probavali razne profile igrača na tim pozicijama, mislimo da ćemo uspjeti napraviti da se to apsolutno ne vidi."

I Nenad Bjelica nema cijeli roster na raspolaganju. Istaknuo je kako nekoliko igrača nije na sto posto, no nije otkrio na koga misli. A evo što misli o Hajduku.

"Oni imaju puno mladih igrača koji neopterećeno mogu ući u utakmicu, vidjet ćemo kako će to sve izgledati. Ali sve uvijek ovisi najviše o nama i vjerujem da, ukoliko moja ekipa bude na nivou na kojem smo navikli naše navijače ove jeseni, imamo sve šanse da pobijedimo."

Za sada je prodano oko 10.000 ulaznica za sutrašnju utakmicu. Nadamo se samo da temperatura koja će se kretati oko nule neće pokvariti kulisu najvećeg derbija hrvatskog nogometa.

Santiago Bernabeu se poklonio najboljem na svijetu: Gromoglasne ovacije za Modrića Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić sa suigračima (Foto: AFP) +2 Luka Modrić i Sergio Ramos (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider