Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slažete se?

Bjelica bocnuo Hajduk uoči Poljuda: ''Po tablici ovo baš i nije derbi''

U srijedu na Poljudu Hajduk dočekuje Dinamo u najvećem derbiju hrvatskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči derbija Hajduk – Dinamo novinarima se ispod južne tribine maksimirskog stadiona obratio Nenad Bjelica. Tvorac ovosezonskog europskog Dinama miran je uoči Splita je njegova momčad ima 17 bodova prednosti pred drugoplasiranom Rijekom.

Ipak, pokušao je motivirati svoje igrače javnim kritikama nakon utakmice s Interom koji je na Maksimiru pobijeđen s 1:0.
Novinare je zanimalo je li se Bjelici netko od igrača možda ispričao.

''Ma nema ispričavanja, moji igrači su profesionalci i moraju dati svoj maksimum na treningu i utakmicama.''

Kaže kako razumije da prazne maksimirske tribine, velika bodovna prednost i ispadanje iz Europe mogu dovesti do određenog pada motivacije, ali se nada da toga neće više biti.

Na konstataciju da je ''derbi uvijek derbi'' Dinamov trener tvrdi da ovoj utakmici ne pridaje veću pozornost od onih iza nje.

''Igramo s Hajdukom još jednom, ali i s Rijekom, Osijekom, Goricom i Lokomotivom. Derbi je, doduše ne baš po tablici'', rekao je Bjelica čime je ipak malo bocnuo rivala.

Na pitanje budi li njemu Hajduk pred više od 20 tisuća navijača ipak neki motiv, Bjelica je reako:
''Naravno da budi motiv, ipak je Hajduk povijesno najveći protivnik Dinama i osjećamo da je navijačima bitna ta pobjeda.''

O svom sutrašnjem protivniku kaže:

''Od dolaska Oreščanina Hajduk se podigao na svim nivoima, od rezultata do atmosfere. Mi vjerujemo u sebe i spremni smo na veliki rezultat.''

Standings provided by Sofascore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider