Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zec ili patka?

Bizarne scene na srpskoj televiziji nakon poraza od Engleske: "Ako jedan igrač u svlačionici vidi patku, nećemo postići ciljeve..."

Na srpskoj televiziji došla su filozofska objašnjenja nakon poraza Srbije od strane Engleske

Dragan Stojoković (Foto: Afp)

Specijalna emisija srpske televizije unijela je novu dimenziju u praćenje nogometa nakon poraza od Engleske, što nije naišlo na odobravanje ljubitelja tradicionalnih analiza. Međutim, ovakav pristup privukao je pažnju onih koji nisu strastveni pratitelji nogometa.

Nemanja Milinčić, nogometni trener, započeo je analizu filozofskom dilemom.

Prikazao je poznati crtež Ludwiga Wittgensteina, prvi put objavljen 1892. godine u njemačkom časopisu "Die Fliegenden Blätter".

Iskoristio je crtež da ilustrira princip dvosmislenosti. Ista slika može imati više značenja istovremeno, pa je njemački filozof ovo djelo nazvao “Zec i patka”. Prema njegovoj teoriji, ono što prvo vidite govori puno o vama.

Filozofska analogija

Kada je pokazao crtež i zamolio ljude u studiju da objasne što su vidjeli, voditeljica je rekla:

"Iz ove perspektive vidim zeca", dok su ostali gosti tvrdili da vide patku.

Milinčić je kasnije dodao:

"Uloga trenera Stojkovića je da nas sve uvjeri da vidimo zeca. Pred nama su dvije vrlo važne utakmice, što znači da je njegova trenerska uloga sada izuzetno bitna. Ako bi jedan igrač u svlačionici vidio patku, bojim se da nećemo postići ciljeve koje smo postavili," rekao je Milinčić. Što ste vi vidjeli? Evo što to govori o vama:

Ako ste vidjeli zeca: Logika vam je izuzetno važna, ali to ne znači da ste hladni i nepopustljivi. Iako imate duboke osjećaje, nećete gubiti vrijeme ni energiju na nekoga tko to ne zaslužuje.

Ako ste vidjeli patku: Emocionalno ste impulzivniji od drugih. Skloni ste naglim promjenama raspoloženja i donošenju odluka bez puno razmišljanja. Većinu odluka donosite srcem, a ne glavom, i ljutite se na sebe kada pogriješite u procjeni ljudi.

Ako ste vidjeli i patku i zeca: Imate izvrsnu ravnotežu između emocija i razuma. Kreativni ste i sposobni sagledati stvari iz više kutova, mijenjajući perspektivu. Najveći stupanj kreativnosti postižete kada vidite obje figure istovremeno."

Cijelu situaciju pogledajte ovdje

Andrej Kramarić i Lovro Majer Majer i Kramarić komentirali situaciju s Petkovićem i stanje u svlačionici: ''Neka bude kao protiv Rusije u Splitu'' divider

Škotski navijači FOTO Škoti po Njemačkoj nose majice na kojima su i dva Hrvata: Pogledajte urnebesnu listu njihovih heroja divider

Jose Mourinho Jose Mourinho odao počast legendi na odlasku: "Ronaldo i Modrić? Nogomet je bio dobar prema njima, ali on..." divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider