Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema srama

Omraženi gazda Rangersa koji je klub odveo u propast: "Ne žalim zbog toga, našao sam se u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu"

Bivši vlasnik Rangersa ne smatra se krivim za propast kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši vlasnik Rangersa Craig Whyte, koji je klub odveo u propast, kaže kako mu je odluka o kupnji kluba bila najgora u životu, prenose engleski mediji.

Prije točno deset godina Whyte je preuzeo većinski udio Rangersa za samo jednu funtu, ali s obećanjem da će podmiriti milijunske dugove kluba.

S novcem navijača kupio klub

Tadašnji dug kluba iznosio je ogromnih 18 milijuna funti, a kako Whyte nije imao dovoljno novca da dovrši postupak preuzimanja kluba, odlučio se na sljedeći potez. 

Odlučio je iskoristiti novac od buduće prodaje godišnjih ulaznica kako bi mogao podići kredit za kupnju kluba. Drugim riječima, kupio je klub novcima navijača, ali odlučio je sakriti tu informaciju od navijača i medija.

gol expired Hazard razljutio Madrid reakcijom nakon poraza: Ovaj sramotni potez teško će mu oprostiti divider

Danas žali zbog toga i smatra kako je trebao biti otvoreniji u komunikaciji s navijačima i medijima.

"Trebao sam biti otvoreniji prema navijačima i medijima. Trebao sam otkriti način financiranja već prvog dana, a ovako sam im dao povoda da me vrijeđaju", rekao je i dodao kako se ne osjeća krivim za propast kluba.

"Nisam kriv za propast kluba..."

Davne 2012. godine Rangers je likvidiran zbog ogromnog poreznog duga koji je stigao na naplatu.

"Tada sam vjerovao da je kupnja Rangersa dobra ideja, da tako mogu zaraditi novac, ali očito nije ispalo tako. Međutim, vjerujem kako nisam ništa pogrešno učinio. Ja nisam kriv za porezni dug", kazao je i dodao kako se samo našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

"Ja sam bio tamo kada je sve krenulo u pogrešnom smjeru, ali ja nisam stvorio taj dug", rekao je.

gol expired U pet godina stigli iz treće u prvu ligu i osvojili Kup sa zaboravljenim hajdukovcem koji je zabio gol za Hrvatsku divider

S time se nikako ne bi složili navijači Rangersa, koji ga smatraju omraženom figurom koja je kriva za propast kluba. Zbog toga što je iskoristio novac navijača za kupnju kluba završio je na sudu, ali je na kraju oslobođen svih optužbi.

"Mislim da je pošteno reći da je cijelo iskustvo od ulaska u klub do oslobođenja na sudu bilo najtraumatičnije iskustvo u mom životu", zaključio je Whyte.

Isto bi mogli reći i navijači Rangersa koji su pet godina pratili klub na putu iz četvrtog ranga do prvog ranga škotskog nogometa.

Srećom, klub se u potpunosti stabilizirao pa su tako ove godine osvojili naslov škotskog prvaka. Prvi naslov nakon suše od deset godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider