Euro 2020
SPORTOVI
Euro 2020
Trofejni trener Bayerna

Sada je stigla i službena potvrda: Njemačka ima novog izbornika

Funkciju izbornika preuzet će nakon Europskog prvenstva.

Hansi Flick (Foto: Daniel Roland)

Hansi Flick i službeno je potvrđen kao novi izbornik njemačke nogometne reprezentacije.

Njemački nogometni savez (DFB) danas je potvrdio ono o čemu se već dugo nagađalo. Otkako je objavio da odlazi s klupe minhenskog Bayerna, Flick je slovio kao najveći kandidat za preuzimanje funkcije izbornika Njemačke.

Zlatko Dalić Dalić otkrio u kakvoj će formaciji Hrvatska igrati na Euru, promjenu u obrani i što ga jedino brine

Ugovor je potpisao do 2024. godine, a na funkciji izbornika naslijedit će Joachima Loewa, koji odlazi iz njemačke nogometne reprezentacije nakon Europskog prvenstva.

"Sve se odigralo iznenađujuće brzo, ali jako sam sretan što ću preuzeti funkciju izbornika od jeseni ove godine. Veselim se radu u reprezentaciji jer vidim ogromnu, veliku kvalitetu igrača, posebno mladih igrača. Zato optimistično dočekujem Europsko prvenstvo 2024. godine koje će se igrati u Njemačkoj", kazao je Flick, koji službeno preuzima reprezentaciju od 1. srpnja ove godine.

"Jako sam ponosan jer smo uspjeli potpisati ugovor s Hansijem. Od starta je bio naša najveća želja. Cijenim njegove ljudske i trenerske kvalitete i želim mu puno uspjeha u narednim godinama", rekao je Oliver Bierhoff pa dodao kako se zna cilj, a to je povratak u vrh reprezentativnog nogometa.

Nastavi čitati

Nastavi čitati