Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljantan opis

Bivši suigrač Cristiana Ronalda objasnio njegov uspon do vrha: ''Maltretirali su ga, ali nikad nisam sreo takvu osobu''

Odlučnost i opsesija Cristiana Ronalda razlozi su zbog kojih je postao jedan od najboljih igrača na svijetu, tvrdi njegov bivši suigrač iz Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mads Timm bio je mlada nada Manchester Uniteda na početku stoljeća, a s Cristianom Ronaldom trenirao je tri godine nakon što se Portugalac 2003. godine priključio iz Sporting Lisabona.

Danski nogometaš ponudio je uvid u mladog Ronalda i unatoč tome što su mu se vršnjaci rugali, portugalski reprezentativac nije se plašio biti svoj.

''Poput mene, i njega su maltretirali kad je došao u klub. Sa svojom kosom, koju je ubrzo ošišao, i svojim gotovo akrobatskim pokušajima da impresionira trenere'', izjavio je Timm, koji je potom imenovao dvojicu igrača koji se nisu ustrčavali odgovoriti Ronaldu.

''Dodaj sada, samo dodaj, dovraga'', stalno su mu vikali Gary Neville i Ole Gunnar Solskjaer kad su imali utakmice protiv druge momčadi. Posebna stvar kod Cristiana Ronalda bila je u tome što se odmah sukobljavao s hijerarhijom. I pobijedio je'', objasnio Danac za The Sun te nastavio:

''Bio je potpuno ravnodušan prema ostalim suigračima. Nije pridodavao puno pažnje drugima. Bilo je samo ja, ja, ja. Cristiano Ronaldo. CR7.''
Ronaldovih šest godina na Old Traffordu pomoglo mu je da postane jedan od najboljih nogometaša svijeta, prije odlaska u Real za tada rekordan iznos od 90 milijuna eura 2009. godine.

Unatoč tome, Timms objašnjava da mu je upravo mentalitet, a ne njegova sposobnost, omogućio uzlet do neviđenih visina.

''On nije najbolji igrač s kojim sam igrao, ali je najfokusiranija osoba koju sam ikad sreo'', rekao je Timm.

gol expired Cristiano Ronaldo postavio uvjet: Ne vraća se u Juventus sve dok... divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider