Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Presudila golijada

Bivši reprezentativac Engleske vratio se iz mirovine, primio pet komada pa se ponovno umirovio

Golman koji ima osam nastupa za englesku reprezentaciju i čak dva naslova prvaka Premier lige vratio se u mirovinu.

Ben Foster (Foto: Afp)

Ryan Reynolds, vlasnik niželigaša Wrexhama, krajem prošle sezone u redove svog kluba doveo je Bena Fostera. Cijenjeni reprezentativac, koji u svojoj riznici ima i dva naslova osvajača Premier lige došao je u Wrexham da im pomogne pri promociji u viši rang natjecanja, vrativši se tako iz mirovine.

Wrexham je u tome i uspio te se plasirao u League Two, četvrtu ligu engleskog nogometa. No, ondje im ne cvjetaju ruže. U posljednjem, četvertom, kolu prvenstva na domaćem terenu primili su pet pogodaka, od toga čak četiri u prvom poluvremenu, a svih 90 minuta na vratima domaćina nalazio se Foster.

Iako se Wrexham u nevjerojatnoj utakmici uspio se vratiti iz zaostatka te na kraju remizirati 5:5 sa Swindonom, Foster je nakon takvog debakla odlučio ponovno se umiroviti. Naime, prvi puta je u mirovinu otišao 2022. godine kada mu je Watford raskinuo ugovor.

Sergej Jakirović Dinamo ima novog trenera: Jakirović napustio Rijeku i došao na Maksimir divider

U mirovini je proveo nešto manje od godinu dana, a potom je potpisao za Wrexham. Sada, nakon provedenih četiri mjeseca kao aktivni igrač u četvrtoj engleskoj ligi ponovno je odlučio objesiti rukavice o klin te se vratiti umirovljeničkom načinu života.

“Moje igre ove sezone nisu dosegle razinu koju od sebe zahtijevam i zato mislim da je pravo vrijeme za mirovinu. Prilikom donošenja ove odluke mislio sam ne samo na svoje dobro, već i na dobro samog kluba. Wrexham će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu“, izjavio je Foster pri svom oproštaju od kluba.

U svojoj karijeri najduže se zadržao u Stoke Cityju, a igrao je i za Manchester United i Birmingham.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider