Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
fbi ga razotkrio?

Bivši predsjednik Barcelone u pritvoru zbog pranja novca!

Burno jutro u Španjolskoj gdje je policija opkolila kuću bivšeg predsjednika Barcelone Sandra Rosella.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell i njegova supruga Marta Pineda nalaze se u kućnom pritvoru zbog velike operacije španjolske policije pod nazivom Rimet, u čast bivšeg predsjednika FIFA-e Julesa Rimeta. Osim Rosella još je troje ljudi privedeno ili zadržano u kućnom pritvoru, a jedna od tih osoba je i bivši predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ricardo Teixeira. Policija istražuje urede u Lleidi, Gironi i Andori, ne bi li pronašla dokaze o pranju novca.

Rosella se sumnjiči da je prao novac zbog velikog poreza u Španjolskoj, a ne kako se na prvu mislilo zbog sumnjivog transfera Neymara iz Santosa u Barcelonu prije četiri godine.

Cijelu operaciju Rimet pokrenuo je FBI još 2015. godine kada su krenula uhićenja u FIFA-i zbog mita i korupcije. Još je tada FBI obavijestio španjolske vlasti o sumnjivim novčanim transakcijama. Vjeruje se da je Rosell osnovao nezavisnu kompaniju u koju je krio velike količine novca nepoznatog porijekla.

Zanimljivo, manje od godinu dana ranije Rosell se povukao s mjesta predsjednika Barcelone, nakon što je bio izabran s najviše glasova u klupskoj povijesti! Čini se da je već tada znao što mu se sprema.

Sutkinja koja vodi istragu protiv osumnjičenika Carmen Lamela već je naredila zamrzavanje Rosellovog bankovnog računa (preko 10 milijuna eura), te privremeno oduzimanje preko 50 nekretnina vrijednih približno 25 milijuna eura. Odluka o Rosellovom prebacivanju u pritvor u Madrid bit će donijeta nakon što se pretraže sva spomenuta mjesta koja su pod istragom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider