Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka prebačaj helikopterom

Bivši kapetan BiH Emir Spahić doživio tešku prometnu nesreću

Bivši kapetan BiH Emir Spahić doživio je tešku prometnu nesreću i trenutno se nalazi u bolnici u Trebinju, ali čeka prebačaj helikopterom u Sarajevo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši stoper Bayer Leverkusena, HSV-a, Seville je navodno bio suvozač u terenskom vozilu koje je izletjelo s ceste i prevrnulo se. Po svemu sudeći Spahić je slomio nogu, nekoliko rebara, te ima hematome po tijelu. Za sada nema informacija imali li još stradalih.

"Možemo potvrditi, Emir Spahić je imao nesreću i trenutno je hospitaliziran kod nas u bolnici. Trenutno se čeka helikopter OS BiH s kojim će biti prebačen u Sarajevo", rečeno je za N1 iz bolnice u Trebinju.

Emir Spahić, bivši kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći kod Gackoga, nedaleko od Trebinja. Prema zadnjim informacijama, Spahić je pri svijesti i izvan životne opasnosti.

Spahić je karijeru počeo u Čeliku, igrao je za hrvatske klubove GOŠK iz Dubrovnika, te Zagreb, a potom za Šinik Jaroslav, Torpedo Moskvu, Lokomotiv Moskvu, Montpellier, Sevillu, Anži, Bayer Leverkusen i HSV u kojem je završio karijeru.

Za reprezentaciju BiH odigrao je 94 utakmice i postigao šest golova.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider