Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Karijera poslije nogometa

Razočarao se u nogomet poslije 14 godina karijere, umirovio mlad i sad okreće milijune u biznisu

Bivši nogometaš Nottingham Forresta i QPR-a Dexter Blackstock poslije nogometa uložio je u nekretnine i farmaceutsku industriju. Sad na računu ima pet milijuna funti...

Dexter Blackstock (desno) (Foto: Afp)

Bivši nogometaš Dexter Blackstock kroz karijeru igrao je za osam klubova, uglavnom engleske drugoligaše, ali razočarao se u nogomet relativno mlad s 30 godina i odlučio zaključiti svoju profesionalnu karijeru.

Od nogometa nije zaradio previše, imao je solidna primanja, ali ni blizu milijunskih ugovora kakve imaju današnji igrači u Premier ligi, odnosno u elitnim europskim ligama, no danas, šest godina po umirovljenju leži na parama!

Uložio u nekretnine i farmaceutsku industriju

Naime, poslije nogometne karijere uložio je u nekretnine, već tu zaradio milijune, ali već sa sljedećom investicijom napravio je zaokret, uložio u farmaceutsku industriju i zarađuje lovu kakvu je kao nogometaš mogao samo sanjati. Trenutačno je direktor uspješne tvrtke MediConnect i na računu ima preko pet milijuna funti…

Romelu Lukaku Chelseajev ukleti broj uništio još jednu karijeru: Sad ga više nitko ga ne želi uzeti divider

Zarađuje na ugovorima s afričkim zemljama, u kojima je ekskluzivan distributer lijekova i na tom poslu okreće milijune. Njegova tvrtka se bavi problemom koji je nastao pretjeranim podizanjem lijekova na recepte, a MediConnect nudi mogućnost preraspodijele tih resursa i garantira bolju iskoristivost skupih lijekova te štedi novac lokalnim ministarstvima zdravstva.

"Imao sam još dvije godine ugovora u Rotherhamu kad sam odlučio okačiti kopačke o klin. Počeo sam ulagati u nekretnine i farmaceutsku industriju još kao igrač pa sam dobro znao što ću raditi poslije karijere. U nogometu nisam zarađivao loše, više nego prosječan čovjek, ali kad pogledam na bankovni račun, jasno mi je da sam napravio ispravan korak“, objasnio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider