Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podigao dosta prašine

Bivši igrač Osijeka pokazao tetovažu i razbjesnio Srbe: Traže žestoku kaznu

Mirlind Daku ovog je ljeta napustio Osijek i otišao u ruski Rubin iz Kazana.

Mirlind Daku (Foto: Guliver Image/GOL.hr)

Nogometaši Albanije senzacionalnom su pobjedom protiv Poljske (2:0) zasjeli na prvo mjesto skupine u sklopu kvalifikacija za Euro 2024. Za 1:0 sjajno je poentirao Jasir Asani, a konačan rezultat postavio je bivši igrač Osijeka Mirlind Daku.

Zbog skidanja dresa tijekom proslave pogotka zaradio je žuti karton, a mnogi su pritom zamijetili njegovu tetovažu na leđima, koja je podignula dosta prašine u Srbiji.

Na leđima, naime, ima tetoviran lik Agima Ramadanija Katane, albanskog zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova koja je tražila neovisnost od Srbije. Poginuo je u borbi za vrijeme bitke na Košarama 1999. godine, a nakon rata je proglašen herojem na Kosovu.

Daku je rođen na Kosovu, prvotno je igrao za njihovu reprezentaciju, a od rujna ove godine nosi dres albanske reprezentacije. Dosad je upisao dva nastupa, a ovo mu je bio prvi pogodak.

Luka Vušković Vušković praktički potvrdio transfer, ali Tottenhamu će se priključiti tek za dvije godine? divider

"Pogodak posvećujem svim žrtvama na Kosovu koje su dale sve za domovinu, da mi danas možemo igrati ovdje i ujediniti sve albanske teritorije", kazao je Daku nakon utakmice pred televizijskim kamerama. 

Tetovaža je podignula dosta prašine u srpskoj javnosti, a tamošnji mediji pitaju se hoće li UEFA reagirati na ovo.

Ovog ljeta Daku je otišao iz Osijeka u Rubin iz Kazana za odštetu od 1,2 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider