Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oprostio se od navijača

Bivši igrač Hajduka: "Plakao sam kao dijete na odlasku iz kluba"

Bivši igrač Hajduka Nikola Katić potpisao je za švicarski Zurich.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski branič Nikola Katić napustio je škotski Rangers i potpisao trogodišnji ugovor s aktualnim prvakom Švicarske, Zurichom.

Povratkom u matični klub stasiti se branič našao na listi za odstrel, trener Giovanni van Bronckhorst poručio mu je da više ne računa na njega, tako da je bio prisiljen potražiti novi klub.

Odlučio se za odlazak u redove švicarskog kluba s kojim će zaigrati u grupnoj fazi Europske lige, i to protiv atraktivnih protivnika poput Arsenala, PSV-a i Bodo/Glimta.

Teška ozljeda poremetila planove

Sveukupno Katić je proveo četiri godine u škotskom velikanu. Brzo se izborio za mjesto u prvom sastavu, ali teška ozljeda izbacila ga je van stroja na čak godinu dana. 

Dugo je trajao oporavak, a kako bi se što brže vratio u staru formu stigao je na jednogodišnju posudbu u Hajduk s kojim je osvojio i SuperSport Hrvatski nogometni kup.

gol expired Talentirani napadač napušta Rijeku? Prošle sezone pjevao Hajdukovu pjesmu pa ušutkavao Torcidu divider

Svoju ljubav prema Rangersu nikad nije skrivao, a na odlasku iz kluba objavio je emotivno pismo u kojem se oprostio od navijača škotskog kluba.

"Ne znam kako se uopće oprostiti, ali dat ću sve od sebe. Otkako sam prvi put istrčao na travnjak i čuo pjesmu Tine Turner, Simply the best, znao sam da je ovo nešto veliko. Kakav klub! Nema riječi kojima bih opisao veličinu Glasgow Rangersa, potrebno je to osjetiti da biste razumjeli o čemu pričam.

Emotivno se oprostio od Rangersa

Također ne postoje riječi kojima bih izrazio svoju ljubav prema svakom dijelu kluba. Otkako sam stigao prije četiri godine, ljubav i podrška navijača bila je nevjerojatna", napisao je Katić na svom Instagram profilu pa dodao kako nije mogao zaustaviti suze na odlasku iz kluba:

"Podijelili smo puno dobrih i loših trenutaka, od pobjeda u velikim utakmicama do teške ozljede i dugog oporavka. Svi usponi i padovi, ali podrška je uvijek bila sjajna. Iako sam vrlo emotivna osobna, uvijek uspjem iskontrolirati svoje emocije i ostati smiren.

Kad je postalo službeno da odlazim, počeo sam primati poruke, telefonske pozive od brojnih prijatelja, počeo sam plakati kao dijete. Nisam si mogao pomoći. Klub me oblikovao u čovjeka kakav sam danas i izuzetno sam ponosan na svako iskustvo koje sam tamo doživio", zaključio je Katić u emotivnoj poruci.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider