Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počivao u miru

Preminuo bivši igrač Basela, dijelio je svlačionicu s Rakitićem i Petrićem

Nicholas Schindelholz mjesec je dana stariji od Ivana Rakitića i bio je kapetan U-21 uzrasta dok su Raketa i Petrić igrali za seniorsku momčad.

Basel (Foto: Afp)

Nakon dvogodišnje borbe s rakom pluća preminuo je bivši nogometaš Basela, Thuna, Luzerna i Aaraua Nicolas Schindelholz. Mjesec je dana stariji od Ivana Rakitića i bio je kapetan U-21 uzrasta dok su Raketa i Petrić igrali za seniorsku momčad.

"FCB tuguje zbog gubitka Nicolasa Schindelholza. Naš bivši U21 kapetan preminuo je od raka u dobi od samo 34 godine. Cijeli FCB je šokiran ovom viješću i izražava svoju iskrenu sućut ožalošćenoj obitelji. Počivaj u miru, Nico", objavio je Basel.

Bio kapetan Basela U-21

Schindelholz je prošao sve mlađe kategorije Basela, uključujući U-18 i U-21, gdje je bio od 2006. do 2009. i nosio kapetansku traku dok su Rakitić i Petrić bili udarne igle seniorske vrste.

gol expired Ivan Rakitić ne gubi nadu, otkrio kako Hajduk može srušiti Villarreal: "Sve je moguće" divider

Igrao je stopera i desnog beka, a s 21 godinom napustio je Basel i preselio se u Thun 2009. godine, u kojem će ostaviti najveći trag u svojoj karijeri. U osam godina odigrao je 136 utakmica, zabio četiri gola i još četiri komada namjestio.

Igrao s nekoliko Hrvata

Prije pet godina otišao je u Luzern bez odštete, ali već godinu poslije preselio se u Aarau, čiji je dres nosio posljednjih godinu dana igračke karijere.

gol expired Nezadovoljstvo u Sevilli, Rakitić umiruje navijače: "Bit ćemo maksimalni kad krene prvenstvo" divider

Bio je suigrač švicarskim reprezentativcima Granitu Xhaki, Xherdanu Shaqiriju, Romanu Bürkiju, Yannu Sommeru... Dijelio je svlačionicu i s nekoliko Hrvata, najdulje sa Stjepanom Kukuruzovićem u Thunu, ali i Petrom Mišićem, bivšim igračem Cibalije, Dinama, Lokomotive, Slaven Belupa i Splita, s kojim je igrao u Aarauu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider