Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Što da kažem djeci?"

Bio je najmlađi debitant Arsenala u povijesti, a sada trenira s drugoligašem koji ga uopće ne može registrirati

Za Englesku je upisao 34 nastupa, ali nikada nije ostvario puni potencijal zbog čestih ozljeda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nešto više od deset godina, kada je imao samo 18, Jack Wilshere bio je prvotimac Arsenala kojem su predviđali veliku nogometnu karijeru.

No, zbog čestih ozljeda nikada nije ispunio veliki potencijal koji je zasigurno imao, piše talijanska La Gazzeta dello Sport.

Danas, s 29 godina na leđima Wilshere trenira s novopečenim talijanskim drugoligašem, Comom te se istovremeno nada pozivu iz Serie A, elitnog razreda talijanskog nogometa. 

"Volio bih igrati u inzozemstvu", rekao je nedavno Wilshere pa dodao.

"Kako da objasnim svojoj djeci da sam bez posla?".

Kada je imao 16 godina i 256 dana, Wilshere je nadmašio Cesca Fabregasa i postao najmađi debitant u dresu Arsenala u povijesti engleske Premierlige. Osam godina kasnije, napustio je londonsku momčad kako bi pokušao oživjeti karijeru u redovima Bournemoutha.

gol expired Real usred "sapunice Mbappe" iznenadio s bombom: Madriđani kupili zamjenu za Modrića i Kroosa divider

Kada se vratio s posudbe još je uvijek igrao za Arsenal koji mu narednog ljeta nije produžio ugovor, tako da je završio u West Hamu. Ondje je odigrao samo dvadeset utakmica, a uzrok tome bile su, naravno, ozljede.

Zbog toga su prekinuli suradnju u listopadu 2020., a šest mjeseci kasnije opet je osvanuo u Bornemouthu. Razmišljao je o prekidu karijeru, ali onda je stigao poziv iz trećeg razreda engleskog nogometa.

Sada će pokušati pronaći novi klub u Italiji, trenira s Comom, ali postoji jedan problem: ne mogu ga registrirati jer nema EU putovnicu...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider