Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Derbi emocija i velike nervoze

Bišćanov ispit karijere, Mišković drhti: Ako Dinamo protutnji, Armadin gnjev razorit će Rijeku

Rijeka dočekuje Dinamo u 15. kolu Prve HNL…

Igor Bišćan (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Nakon što je tjedan dana drhtala uz Vatrene slijede nova uzbuđenja u HNL-u. Prvenstvo se nastavlja velikim derbijem Rijeke i vodećeg Dinama na Rujevici.

Igor Bišćan nekoć je bio od navijača Modrih obožavana zvijezda Dinama, a danas sjedi na klupi Riječana. Prvi put u mladoj trenerskoj karijeri vodit će neku momčad protiv „najdražeg kluba“.

To je najupečatljiviji detalj uoči derbija. Naglašenih emocija zasad nema, barem vidljivih. Bišćan se doima vrlo smirenim i ne pretjerano uzbuđenim. Ne znamo hini li smirenost, vidjet ćemo hoće li „vulkan“ proraditi kada momčadi istrče na teren, a još više tijekom i nakon utakmice.

Bišćanov ispit karijere

Odlaskom već dobrano Rijekom i Kvarnerom zasićenog Matjaža Keka i dolaskom Bišćana, Rijeka se vratila na pobjedničku stazu. Šok terapija zasad je učinkovita. Rijeka je nanizala pet utakmica bez poraza, upisala je četiri pobjede i jedan remi, onaj s Hajdukom na Poljudu.

Rijeka nije imala preteške protivnike, ali ove sezone gubila je od sličnih suparnika. Danas je ipak neka druga priča, danas na Rujevicu stiže lider i glavni favorit prvenstva, najjača hrvatska momčad, crvena krpa za mnoge Riječene.

Čak i kad bi ostavili po strani osobne emocije, europski Dinamo Nenada Bjelice izazov je s kakvim se Bišćan još nije sudario u dosadašnjoj karijeri. Izazov i pritisak.

Kao i uvijek kada stiže Dinamo, u Rijeci već danima traje opća mobilizacija. Može se nazrijeti da su Riječani našpanani kao strune, za cijelu momčad Modri su veliki izazov. Jasno da je rezultat uvijek važan, ali nisu u pitanju samo tri boda i smanjenje zaostatka na koliko-toliko podnošljivih devet bodova.

Mišković drhti

U toj utakmici vidjet će se kolika je zapravo vrijednost Rijeke u ovom trenutku, koliko je Bišćan podigao momčad, je li Mišković pogodio s izborom igrača, pa lako moguće i trenera… 

Na osnovi viđenog u derbiju moći će se izvući neki dalekosežniji zaključci. Prvi je onaj ima li ova momčad Rijeke šampionski potencijal? Ne ove sezone, ali možda sljedeće.

Na osnovi pružene partije Bišćan će moći nastaviti graditi riječki brod. Protiv Dinama će se vidjeti tko jest i tko bi mogao biti, a tko nije ili teško da će biti. Naravno, u kvalitativnom smislu.

Armada čeka krivi korak

Rezultat i igra u derbiju mogli bi olakšati ili otežati Bišćanov život na Kvarneru. Ne treba biti previše pronicljiv da bi se dokučilo što bi za Bišćana i kompletnu atmosferu u i oko kluba značio mogući trijumf nad Modrima.

Animozitet Armade prema Bišćanu jamačno bi dobrano splasnuo. Isto tako sve može otići u obratnom smjeru. Ako Dinamo protutnji Rijekom, Bišćana zacijelo čekaju još teži dani.

Stoga Bišćanu, a ni Miškoviću i cijeloj čelnoj ekipi na Rujevici nikako ne može biti svejedno. Za njih ova utakmica nije i ne može biti kao bilo koja druga. Derbi može biti kotač zamašnjak neke nove šampionske Rijeke, ali i pokretač destruktivnih sila koje će nastaviti razarati Miškovićevu viziju.

 



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider